Hlavní obsah

Dobruška ocenila své mistry světa a medailisty mezinárodních závodů, ale i začínající atletky

Novinky, Dana Ehlová

Mezi nejlepší sportovce Dobrušky roku 2017 se svými výkony tradičně zařadili atleti, badmintonisté, kuželkáři, moderní gymnastky, národní házenkáři, florbalisté, skibobisté, členové TriClubu, fotbalisté, krasobruslař a premiérově také motokrosaři, plavec, extrémní golfisté a skialpinista.

Foto: Dana Ehlová

Nejlepší sportovci Dobrušky 2017.

Článek

Slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců, sportovních kolektivů, trenérů, cvičitelů a funkcionářů Dobrušky se podruhé uskutečnilo ve velkém sále Společenského centra - Kino 70, podruhé se role moderátora ujal Honza Dušek, podruhé sledovalo předávání cen zcela zaplněné hlediště a tleskalo nejen úspěšným jednotlivcům a družstvům, ale letos také talentované zpěvačce Nelly Řehořové, tanečnicím ze zušky i ochotníkům z Týniště nad Orlicí a jejich ukázkám hry Koule.  

Jako první nastoupili na pódium úspěšní skibobisté Jana Trunečková, Stanislava Preclíková, Martin Pago, Dominik Harnach, Gabriela Skaláková, Martin Harnach a Bohumil Flegl, kteří do města F. L. Věka přivezli cenné kovy z mistrovství světa v švýcarském Grächenu, světového poháru i z mistrovství České republiky. Těm, kteří na závodní sjezdovce nikdy nestáli, představili i stroje, na nichž se vydávají na trať.

A pak už zval Honza Dušek na jeviště další členy dobrušských klubů a spolků, aby jim zástupci vedení města - starosta Petr Lžíčař, místostarostové Petr Sadovský a Petr Poláček, radní Pavel Hůlek - spolu s představiteli dobrušských firem a předsedy sportovních klubů poděkovali za skvělou reprezentaci v loňském roce.  

V kategorii jednotlivců v průběhu večera převzali cenu: Kateřina Andršová (Tri club), Petra Klučková (národní házená), Veronika Kubečková a Šárka Křížková (badminton), Jakub Mikušík (fotbal), atleti Kateřina Hlávková, Pavlína Prudičová, Ondřej Čáp a Milan Linhart, krasobruslař Tomáš Kupka, moderní gymnastka Eliška Šimonová, golfisté Lenka Zemanová a Jan Václavek, Jana Peterová (orientační běh), nejlepší český skialpinista Jan Pochobradský a také Pavel Čiháček s Markétou Ehlovou (motokros). Drobná blondýnka, která mnohdy poráží i jezdce silnějšího pohlaví, svoji mohutnou naleštěnou "mašinu" dokonce vystavila v sále.  

Je velice potěšitelné, kolik úspěchů získali ti úplně nejmladší - nejmenší atletky z přípravky děvčat, žákovská družstva florbalistů či národních házenkářek. Oceněno bylo i extraligové družstvo badmintonistů, futsalisté z FC Santus a vynikající neregistrovaní kuželkáři z týmu Marta.

Za umístěními na stupních vítězů je samozřejmě nutno vidět nejen talent a výkony sportovců, ale také práci trenérů a cvičitelů. Za rok 2017 převzali ocenění Tomáš Lenfeld, trenér národních házenkářek, trenérka a rozhodčí moderní gymnastiky Lenka Faitová, Veronika Václavková, která vede malé atletky, v neposlední řadě instruktorka Ski klubu Dobruška Lenka Shánělová a trenér vodáků Jan Červinka. Na závěr si přišli pro poděkování Jaroslav Knapek (fotbalový rozhodčí) a funkcionáři oddílu fotbalu Oldřich Hulc a Miroslav Šmída.  

Komponovaný program zahájila i uzavřela zpěvačka Nelly Řehořová, která v současné době vystupuje v roli Cecile v muzikálu Brodway a v sobotu 20. ledna byla jedním z hostů narozeninového koncertu Heleny Vondráčkové v O2 areně.

Výkonům sportovců, z nichž některé představil moderátor i pomocí filmového medailonku, ovšem velice zdatně sekundovali členové divadelního souboru Temno z Týniště nad Orlicí, a tak ukázky z divadelní hry Koule vyvolávaly salvy smíchu a aplaus publika.            

Reklama

Výběr článků

Načítám