Hlavní obsah

Dobročinný KnihoTrh vynesl Jakubovi z Kroměříže přes pět tisíc korun

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní KnihoTrh ve zlínském Zlatém jablku přilákal stovky zájemců o kvalitní četbu, kteří navíc každým nákupem přispěli handicapovaném Jakubu Lagovi z Kroměříže. Celkový výtěžek z pátečního odpoledne dosáhl výše 4200 Kč a vedení centra tuto částku navíc navýšilo poukazy na nákup v hodnotě dalších 1000 Kč.

Foto: Zlínský nočník
Článek

Z každé prodané knihy putovalo dvacet korun Jakubovi, který od narození trpí dětskou mozkovou obrnou. Získané peníze jeho rodině pomohou financovat nákladné rehabilitace či nákup potřebných kompenzačních pomůcek.

„Těší nás, že tato akce pořádaná v našem centru, může alespoň trošku ulehčit Jakubovi život a že i my prostřednictvím KnihoTrhů můžeme přispívat na prospěšnou věc,” uvedl ředitel centra Zlaté jablko Jiří Kratochvíl.

Knihy na akci nabízela redakce Zlínského nočníku společně s dobročinným obchodem Dobroděj, vizovickým Dotekem a organizací Knihomilové.cz.

„KnihoTrhy ve Zlíně pořádáme už od roku 2016 a máme radost, že zájem lidí má stále stoupající tendenci. Po prvním roce, jsme ke Zlínu přidali i Olomouc a Přerov a od prosince nově přibude i KnihoTrh v Brně. Akcí vždy podpoříme potřebného člověka nebo organizaci z regionu," sdělil šéfredaktor Zlínského nočníku Igor Dostál.

Další informace na www.zlatejablko.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám