Hlavní obsah

Dobříšský zámek se ocitne v květinové záplavě

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Romantika, květiny, dobové i svatební dekorace, slavnostní tabule… To vše navíc v historických komnatách skvostného rokokového zámku. Přijde vám to jako obrázek vytržený z pohádkové knížky? Pak vězte, že stejnou pohádku můžete zažít v sobotu 13. dubna na Květinovém dni na zámku Dobříš.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Návštěvníci se při Květinovém dni mohou zeptat floristky Martiny Krátké na současné svatební trendy

Článek

V průběhu tematického dne, jehož program začíná v 10 hodin, doladí interiéry zámku květinové vazby a dekorace. Několik místností se ponese ve svatebním duchu, jiné ozdobí dekorace v dobovém stylu. V honosném Zrcadlovém sále pak budou vystaveny ukázky svatebních kytic, které ocení zejména budoucí nevěsty.

„Návštěvníci dostanou prostor zeptat se floristky Martiny Krátké z dobříšského květinářství Letizia na současné trendy, na barvy svatebních kytic pro tento rok či na to, jak oživit slavnostní tabuli květinovými dekoracemi,“ informovala Marika Kokešová ze zámku Dobříš.

Pro zájemce o moderní floristiku připravili pořadatelé Květinového dne také odborný seminář na téma Svatba a interiérové dekorace. Účastníky jím provede Martina Krátká a její hosté – florista Luboš Dobrovolný a vydavatel časopisu Profi Florista Miroslav Mokoš.

„Zájemcům nabídneme možnost přihlédnout k tvorbě kytic a dekorací zblízka. Pro účastníky semináře bude zajištěna i krátká prohlídka zámku s průvodcem,“ sdělila Krátká, která také připomněla, že vzhledem k omezenému počtu míst na semináři je nutná předchozí rezervace.

Svatby na dobříšském zámku mají velikou oblibu

Prostory zámku Dobříš si pro pořádání svatebního obřadu ročně vyberou desítky novomanželů. Floristka Martina Krátká má s dekoracemi pro zdejší svatby a s tvorbou svatebních kytic mnoho zkušeností. Podle jejích slov je při výběru květiny základem naslouchat přání nevěsty, důležitá je také její osobnost a v neposlední řadě svatební šaty.

„Svatební kytice by měla být navržená tak, aby byla krásným a elegantním šperkem, mezi nejčastější patří klasická půlkulatá kytice. Malinko se už upustilo od květů růží, nevěsty se nebojí také jiného květového materiálu. Oblíbené jsou drobné jarní a letní květiny – například frézie, ranunculus, tulipán, kopretiny,“ doplňuje Krátká, která se spolu se Správou zámku Dobříš podílí na organizaci Květinového dne.

V případě dobrého počasí se během Květinového dne uskuteční i doprovodný dětský program pod taktovkou Rodinného centra Dobříšek, a účastníci si také budou moci zakoupit drobné zboží. Všechny vstupenky jsou podle slov Mariky Kokešové slosovatelné a hlavní výhrou bude svatební obřad na zámku Dobříš. Lístky je možné zakoupit v předprodeji či na místě v pokladně zámku.

Více informací naleznete na www.zamekdobris.cz a na www.letizia.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám