Hlavní obsah

Do ZOO Olomouc zavítalo vloni 366 tisíc návštěvníků

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZOO Olomouc v těchto dnech bilancuje uplynulý rok. Byl úspěšný, přinesl řadu vítaných přírůstků a značný zájem veřejnosti. Narodili se zde vzácní berberští lvi, mravenečníci i jeřábi.

Foto: ZOO Olomouc

Vzácné lvy berberské chová ZOO Olomouc úspěšně již řadu let.

Článek

V loňském roce se zde narodilo 421 mláďat. "Jsme potěšeni odchovem zejména u zvířat, která jsou ve volné přírodě na pokraji vyhubení. U nás to byla dvě mláďata lva berberského, devět kaloňů zlatých a jeden zlatý lvíček," pochlubila se mluvčí zahrady Iveta Gronská.

Radost udělala chovatelům i mláďata mravenečníka velkého, mravenečníka čtyřprstého, jeřába bělošíjího a jeřába mandžuského. "Ve všech případech šlo o odchov jediného mláděte, což je ale u těchto druhů, které se v zajetí špatně rozmnožují, rovněž velký úspěch," dodala Gronská.

Slavilo se i u binturongů, kterým se mládě narodilo po dlouhých 16 let. Nejvyšší počet narozených mláďat, 36, zaznamenali chovatelé u psounů prériových.

Zahrada se pochlubila v loňském roce novým chovným centrem lemurů kata, jehož součástí je i nový vstup do ZOO. Svou tvář získala i euroasijská část safari, v němž se zabydlelo už 57 zvířat. Pokračuje výstavba rozsáhlého chovného centra pro levharty mandžuské.  

Ode dne, kdy se zahrada otevřela veřejnosti, jí prošlo 13 494 752 návštěvníků. K dnešnímu dni ji obývá 354 druhů zvířat v počtu 1861 jedinců.

Reklama

Výběr článků

Načítám