Hlavní obsah

Do Vizovic míří princové a princezny

Novinky, Blanka Kovandová

Zajímavou akci pro malé i velké výletníky připravili pořadatelé ve Vizovicích - v areálu místního zámku se chystá Ples princů a princezen.

Foto: Archív MJVM

Součástí programu bude i oblékání zbroje na čas

Článek

Ples princů a princezen je naplánován na neděli 15. května. Od 14. hodin je připraven na nádvoří zámku bohatý program, ve kterém vystoupí šermířská a divadelní společnost Memento mori, připraven je historický jarmark, dráteník, výroba ze dřeva, malování na obličej, ale i vystoupení orientálních tanečnic.

Součástí programu bude volba královny a krále plesu, výuka dobových tanců, střelba z kuší, střelba z luků, srážení dračí hlavy, oblékání do zbroje na rychlost a další lahůdky. Vstupné je 60 a 90 korun, rodinné (2 dospělí + 2 děti) je 250 korun. Dá se ale výrazně ušetřit – dospělí v dobovém kostýmu mají vstup zdarma a děti v kostýmech dokonce dostanou i malou odměnu. V případě nepříznivého počasí se akce přesune do vizovického Klubu kultury.

V předzámčí vizovického zámku je také možné navštívit místní Čokoládovnu nebo Galerii Mariette, ve které probíhá prodejní výstava českých klasických hraček.

V ten samý termín se měla uskutečnit ještě jedna akce - Den pro rodinu v areálu hradu Malenovice. Vzhledem ke špatné předpovědi počasí však pořadatel - Centrum pro rodinu Zlín - přesunul program až na další týden, tedy na 22. května

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám