Hlavní obsah

Do Veltrus se poslední srpnovou sobotu opět sjedou skupiny historického šermu

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní 8. ročník veltruského Corvu již klepe na dveře. Velké tradiční klání dlouhé řady skupin historického šermu se opět uskuteční na zámeckých lukách v podzámčí malebného veltruského zámku, někdejšího panství hraběte Chotka. Velkým dnem pro šermíře bude letos sobota 27. srpna 2011.

Foto: Martin Tlustý

Veltruský Corvus je doslova rájem i pro ty nejmladší návštěvníky. Děti se vždy těší zejména na svoji velmi oblíbenou "Bitvu Pygmejů".

Článek

Historickou bitvu, ve které se utká více než stovka bojovníků z tuzemska i zahraničí, již tradičně pořádají kralupské skupiny historického a scénického šermu Basilard, jakož i Rytíři Fortuny, a to ve spolupráci se Správou státního zámku Veltrusy.

Areál bitvy bude zpřístupněn již hodinu před obědem, úderem dvanácté hodiny začne turnaj pěších bojovníků.

Hlavní bitva vypukne ve tři hodiny odpoledne a bude trvat přibližně šedesát minut. Její průběh bude svým zasvěceným výkladem opět provázet Ladislav Prokop alias Proki z pořádající skupiny Basilard.

Po závěru té hlavní řežby nastoupí v „Bitvě Pygmejů“ proti již notně unaveným bojovníkům dětští návštěvníci, kteří svými dřevěnými klacky a meči všechny doposud přeživší dospělé bojovníky neohroženě vyženou do jejich ležení, a to s plnou parádou.

O půl páté odpoledne se návštěvníci mohou těšit na výpravnou muzikálovou pohádku Princ a chuďas na motivy Marka Twaina v podání českolipského ansámblu Agnez.

V podvečer opět vystoupí renesančně folkové duo exKlíč Pavly a Jaroslava Marianových.

Během celého programu bude k dispozici jak dobová tržnice, tak Rodinné centrum Havránek, které se postará o hry a zábavu pro děti.

Nebude chybět ani divadélko Vysmáto Aleše Bílka zdařile kombinující loutkové postavy s živými vstupy, zpěvem a hrou na kytaru. Dětem zahraje hned dvakrát, a to ve dvě odpoledne a od půl šesté večer.

Na místě opět bude i oblíbená vyhlídková plošina firmy Kyllar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám