Hlavní obsah

Do školních lavic v Karviné usedne v září pět stovek prvňáčků

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový školní rok se už nezadržitelně blíží a v Karviné ho poprvé ve školních lavicích přivítá celkem 505 prvňáčků ve dvanácti základních školách.

Foto: Město Karviná

Ilustrační foto

Článek

V loňském roce nastoupilo 551 dětí, ve školním roce 2011/2012 pak do lavic v prvních ročnících usedlo 490 žáků. Počty tedy spíše kolísají nahoru i dolů. "Nejvíce prvňáčků má letos ZŠ Dělnická. Ve dvou třídách tam bude po třiceti dětech a v jedné 25. Velký zájem o školu je trvalý, stejně tak o další školy se sportovním zaměřením. Například ZŠ Majakovského, ale podobně je vyšší zájem o ZŠ Mendelovu, Borovského nebo Cihelní," doplnila mluvčí města Šárka Swiderová.

Celkově chodilo do června na karvinské školy 4 431 dětí, pro rok 2011/2012 to bylo 4 487 žáků, ve  školním roce 2010/2011 pak 4 655 dětí. Kapacity škol jsou podle mluvčí dostatečné. "Máme v průměru 22 dětí na třídu, což má své výhody. Především méně žáků znamená více individuálního přístupu. I pro příští léta čekáme na všech školách okolo 4 500 plus mínus 50 dětí," doplnila.

O prázdninách probíhaly opravy některých budov, především zateplování – výměny oken, opravy střech, ale také opravy jídelen, nové instalace elektrorozvodů nebo rekonstrukce sociálních zařízení. Některé školy mají zbrusu nové učebny v přírodě nebo opravená sportoviště. Školní rok dorazí tradičně zahájit i primátor města. Letos od 9 hodin navštíví první třídy na ZŠ Cihelní.

Reklama

Výběr článků

Načítám