Hlavní obsah

Do Ski areálu Razula bude nově jezdit skibus z Ostravska

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžaři a běžkaři ze severu Moravy budou moci v nadcházející zimní sezóně k výletům do Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích využívat skibus. Zvláštní autobusový spoj začne jezdit 26. prosince a bude v provozu do 3. března.

Foto: archiv Ski areálu Razula

Ski areál Razula bude letos v zimě dostupný pro návštěvníky ze severu Moravy skibusem.

Článek

Skibus provozovaný společností Veolia Transport Morava bude vyjíždět denně v 7.20 z Ostravy-Poruby a pojede přes Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Staré Hamry, Bílou a bývalý hraniční přechod Bumbálka. Zde v minulosti svou cestu končil. Od letoška ale trasu protáhne o 8 kilometrů do Velkých Karlovic, kam dorazí v 9.30 hodin.

Konečná zastávka bude u hlavní sjezdovky Ski areálu Razula, kde je zároveň rozcestník běžeckých tras. Zpět do Ostravy spoj vyjede v 15 hodin.

Ski areál Razula leží na okraji Velkých Karlovic na Vsetínsku ve Zlínském kraji. „V minulosti k nám jezdil skibus ze Zlínského kraje, ale loni byl bohužel přepravcem zrušen. Jsme velmi rádi, že nyní tuto možnost získají alespoň lyžaři a běžkaři z Moravskoslezského kraje, kteří do Velkých Karlovic také rádi jezdí. Spoj je ideální nejen pro návštěvníky našeho Ski areálu Razula, ale i pro běžkaře, kteří mají ve Velkých Karlovicích k dispozici 40 kilometrů upravovaných a značených tras v údolí a 50 dalších kilometrů na okolních hřebenech. Jízdní řád autobusu je navíc nastaven tak, že lyžaři stihnou využít i naši bonusovou akci Lyžuj a plav, s níž k vybraným typům skipasů získají ve všední den hodinový vstup zdarma do termálních bazénů Wellness Horal. Spoj samozřejmě mohou využívat i ti, kteří se vydají bez lyží třeba "jen" za relaxací do Wellness Horal. Příjemnou možností je také spojit návštěvu bazénů s výletem na běžkách ze zastávky na Bumbálce,“ uvedl Lubomír Sušila ze Ski areálu Razula.

Ski areál Razula tvoří čtyři sjezdovky v celkové délce 2 kilometry. Dvě sjezdovky jsou zasněžované a vybavené osvětlením pro večerní lyžování. Zkušené sjezdaře nejvíce láká hlavní sjezdovka Razula dlouhá 1 km s převýšením 210 metrů. Pro rodiny s dětmi je jako stvořená mírná, 350 metrů dlouhá sjezdovka Horal u hotelu Horal, kde v zimě funguje také lyžařská Tygří školka a snowtubing, letošní novinkou bude také sáňkařská louka.

Ski areál je součástí Resortu Valachy v údolí Léskové, do nějž patří ještě tři zdejší hotely. V jednom z nich – Horalu – se nachází relaxační centrum Wellness Horal. Právě zde se mohou lyžaři po dni stráveném na lyžích zahřát ve slané vodě o teplotě 36°C.

Reklama

Výběr článků

Načítám