Hlavní obsah

Do Mikulova míří Jaro 2016 – mezinárodní soutěž ve sportovním tanci

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulov v sobotu 11. června opět ožije tancem. V zámeckém sále se bude konat již 24. ročník mezinárodní soutěže Jaro 2016. Soutěžní večer, na němž vystoupí české i zahraniční taneční páry, začíná v 18 hodin.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

„Pozvali jsme taneční páry z Polska, Maďarska, Rakouska, Slovenska a samozřejmě i nejlepší páry z České republiky. Soutěž proběhne ve standardních tancích, latinskoamerických tancích a v samostatné soutěži ve vídeňském valčíku,“ řekl za pořadatele Václav Kosmák z Tanečního studia Morava. V čele poroty zasedne několikanásobný mistr světa Dmitrij Timokchin z Ruska.

O soutěž v Mikulově je každoročně mezi páry ze zahraničí i České republiky velký zájem. „Jednak pro krásné prostředí zámeckého sálu a ne sportovních hal, jak bývá dnes zvykem, jednak pro samotný Mikulov, jeho jedinečnost, výborné ubytování a kulturnost prostředí,“ dodala Jitka Kosmáková.

Během večera bude vyhlášena i Miss Jaro, Sympaťák a nejkrásnější šaty. Také diváci nepřijdou zkrátka. „Kromě úžasné taneční show mohou vyhrát některé z cen pro diváky a mohou vidět nejlepší páry Evropy v Mikulově, včetně mistrů ČR ve standardních i latinskoamerických tancích,“ řekl Kosmák.

V letošním roce bude probíhat i juniorská soutěž ve sportovním tanci. Dětské a juniorské páry začnou tančit v 9 hodin.

V dopoledních hodinách také proběhnou předkola soutěže Grand Prix v české polce o pohár prezidenta ČSTS a ve večerním programu pak bude finále. Letošní ročník bude zdobit také pilotní projekt Českého svazu tanečního sportu a ministerstva školství Tanec pro všechny. V rámci tohoto projektu budou soutěžit děti od 4–6 let, 7–8 let, 9 let a výše.

Reklama

Výběr článků

Načítám