Hlavní obsah

Do kláštera v Plasích přijede kontrola

Novinky, Monika Bundová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud ještě nevíte, jak zakončit prázdniny, nabízí se program v Klášteře v Plasích. První víkend v září se zde budou opět konat noční kostýmované prohlídky s divadelní hrou.

Foto: Klášter Plasy

Nočním konventem se opět budou procházet cisterciáčtí mniši,i když jenom jako...

Článek

Již podruhé se těchto Cisterciáckých nocí ujali herci ze souboru Lípa Hodovíz, kteří v interiérech konventu sehrají hru s názvem Přijede Kontrola!

Divadelní hra návštěvníkům přiblíží, co se stane, když se do kláštera chystá nečekaná kontrola, tzv. vizitace. Jak si s takovou návštěvou poradí nepřipravení mniši, kteří se budou snažit vše narychlo a alespoň na oko přichystat? Situaci navíc zkomplikuje i fakt, že nikdo z konventu netuší, jak kontrolor vypadá. Navíc do kláštera ve stejné době přichází neznámý mladík…

Ano, někteří již správně tuší. Letošní cisterciácké noci se odehrají na motivy známé Gogolovy hry Revizor. Jen děj bude zasazen do prostředí kláštera a do období druhé poloviny 16. století, kdy v Plasích žila jen nepočetná komunita mnichů, která hospodařila s nevelkým majetkem a ve velmi nepříznivých podmínkách poničeného kláštera.             

Představení se budou konat v pátek i v sobotu večer (1. a 2. září). První prohlídky budou vycházet v 19 hodin a pak vždy po 30 minutách. Samotné čekání na prohlídku si návštěvníci budou moci ukrátit u stánku s občerstvením, které zajistí cukrárna Svěženka z Kralovic.

Rezervace na prohlídky je nutná. Zájemci si mohou svá místa objednat na tel. č. 373 322 174.

Reklama

Výběr článků

Načítám