Hlavní obsah

Do karvinského Kauflandu nadále po blátě, chodník město přes zkratku nepostaví

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí obyvatelé sídliště v Karviné-Hranicích již léta využívají k nákupům v místním OD Kaufland vyšlapané zkratky přes travnatou plochu. Zejména po dešti se zde však musejí brodit bahnem a mohou se i zranit. Město v tomto místě přesto nemá v plánu vybudovat bezpečný chodník.

Foto: Milan Haluška
Článek

Pokud se lidé ze sídliště chtějí ke Kauflandu dostat, musejí si udělat menší zacházku. „Chodníky zde byly vybudovány stejně jako Kaufland, nejsou však asi úplně ideální,” říká mluvčí města Šárka Swiderová.

U výše zmíněné zkratky by město muselo nechat zrušit část parkoviště, jelikož nový chodník nesmí ústit přímo parkovacím stáním. 

„Město před časem zpracovalo plány na nové přístupové možnosti, leč ukázalo se, že například jeden z chodníků by musel být postaven systémem cikcak, jelikož svah je prudší a přímý chodník by nebyl bezpečný. To by znamenalo mnohonásobně vysoké náklady na stavbu, zajištění bezpečnosti lidí i údržbu,” sdělila mluvčí.

Desítky lidí se k vybudování chodníku na rozbahněné zkratce vyjádřily i na sociální síti v anketě. Drtivá většina s chodníkem souhlasila.

Reklama

Výběr článků

Načítám