Hlavní obsah

Do Karviné přijede protidrogový vlak

Novinky, Milan Haluška

Žáci osmých tříd karvinských základních škol budou mít v dubnu možnost exkurzí do protidrogového vlaku – radnice jim uhradí vstupné. Vlak vloni stál na nádražích v okolních městech a po jejich dobrých zkušenostech se město Karviná rozhodlo umožnit bezplatně návštěvu i svým žákům.

Foto: Revolutiontrain.cz
Článek

Zúčastnit se budou moci i žáci příslušného ročníku víceletého gymnázia. Karvinským dětem budou vyhrazeny 4 dny od 18. do 21. dubna, po nich vždy v odpoledních hodinách bude moci projít „drogovým příběhem“ i kdokoli z řad veřejnosti.

Sto šedesát pět metrů dlouhý vlak nabídne 90 minut zážitkové protidrogové prevence – děti si vyzkoušejí simulaci účinků drog a alkoholu na organismus, uvidí na tato témata film a příběhy ze života, program nabídne i krizové situace a návod, jak je zvládat.

Už 12. dubna se v Karviné sejdou odborníci na protidrogovou výchovu a problémy spojené s užíváním drog, aby si vyměnili zkušenosti spolu s představiteli radnic, škol nebo policie v regionu. Karviná se na projekt snaží získat evropské peníze, díky nimž zapojí nejen své děti, ale také školáky z polského partnerského města Jastrzȩbie Zdrój.

Reklama

Výběr článků

Načítám