Hlavní obsah

Do doby první republiky lze zavítat při návštěvě zámku Mníšku pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek v Mníšku pod Brdy má otevřeno po celé velikonoční prázdniny. I na Velikonoční pondělí si mohou návštěvníci prohlédnout dva bohatě zařízené okruhy, které prozrazují, jak se tu bydlelo posledním pánům v době první republiky.

Foto: Anna Čelouchová

Jaro už začalo a v zámecké zahradě kvete vzácná magnólie.

Článek

Chcete vidět stolní kuželky, zasedací pořádek, cestovní toaletu nebo telefon na kliku? Navštivte obě prohlídkové trasy a uvidíte, jak si poslední majitelé zámku v Mníšku pod Brdy vybavili místnosti určené pro slavnostní příležitosti a jak pokoje, ve kterých každodenně pobývali.

Při prohlídce reprezentačních salónů může návštěvník dokonce podle starých fotografií porovnat vzhled místností z doby hraběnky Terezie Kastové a jejich současnou podobu. Podařilo se navodit původní atmosféru?

Na okruhu se soukromými pokoji budeme zase překvapeni množstvím drobných předmětů denní potřeby. Jako by Kastovi své pokoje jen před chvílí opustili. Odložené brýle, rozevřená kniha, župan na věšáku nebo gramofon, který stačí jen natočit a spustit.

Gramofon můžete spatřit v zajímavé obývací koupelně. Jsou tu i další předměty, které rodina hraběnky běžně využívala, když jezdila na výlety do přírody. Cestovní toaleta, jídlonosič, piknikový koš, skládací sada příborů nebo košík na talíře.

Kromě klasických prohlídek pro dospělé se budou po celé velikonoční prázdniny včetně pondělí konat také prohlídky pro rodiny s dětmi:

Kromě klasických prohlídek pro dospělé se budou po celé velikonoční prázdniny včetně pondělí konat také prohlídky pro rodiny s dětmi:

Kromě klasických prohlídek pro dospělé se budou po celé velikonoční prázdniny včetně pondělí konat také prohlídky pro rodiny s dětmi: 13. 4. Prohlídky o zvířátkách

Kromě klasických prohlídek pro dospělé se budou po celé velikonoční prázdniny včetně pondělí konat také prohlídky pro rodiny s dětmi: 13. 4. Prohlídky o zvířátkách 14. 4. Pohádkové prohlídky o zámeckých strašidýlkách

Kromě klasických prohlídek pro dospělé se budou po celé velikonoční prázdniny včetně pondělí konat také prohlídky pro rodiny s dětmi: 13. 4. Prohlídky o zvířátkách 14. 4. Pohádkové prohlídky o zámeckých strašidýlkách 15. 4. Pohádkové prohlídky s princeznou

Kromě klasických prohlídek pro dospělé se budou po celé velikonoční prázdniny včetně pondělí konat také prohlídky pro rodiny s dětmi: 13. 4. Prohlídky o zvířátkách 14. 4. Pohádkové prohlídky o zámeckých strašidýlkách 15. 4. Pohádkové prohlídky s princeznou 16. 4. Velikonoční veselice - Pohádkové dobrodružství s královnou Elsou, Pohádkové prohlídky o zámeckých strašidýlkách

17. 4. Putování za zámeckými skřítky

Reklama

Výběr článků

Načítám