Hlavní obsah

Do českých ulic v podobě sbírky Srdíčkové dny přichází jaro

Novinky, Tomáš Kopečný

Po celé České republice dnes startovala jarní část tradiční sbírky Srdíčkové dny, díky níž obecně prospěná společnost Život dětem pomáhá malým pacientům. Tváří Jarních Srdíčkových dnů se stala pětiletá Eliška trpící dětskou mozkovou obrnou.

Článek

Nejen Elišce, ale také dalším vážně nemocným dětem tak zakoupením sbírkových předmětů přispějete na náročnou léčbu a usnadníte nelehký osud. Sbírka potrvá do pátku 23. března.

„Bohužel s podobnými příběhy, jako je ten Eliščin, se při naší práci potkáváme neustále. Jde o vážná onemocnění, kterými děti většinou trpí už krátce po narození, což samozřejmě ovlivní celou rodinu. Léčba je nákladná a rodiče s ní musí bojovat sami, protože je zdravotní pojišťovny obvykle nehradí. Například Elišce, která se sama o sebe nedokáže postarat, nechodí a nemluví, nejvíce pomáhají rehabilitace. Na ty ovšem rodiče vyčerpali všechny ušetřené peníze, protože se jedná o 100 tisíc korun ročně,“ uvedla ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Srdíčkové dny jsou největší a veřejnosti nejznámější sbírkou organizace Život dětem. Probíhají třikrát ročně na jaře, na podzim a v zimě a poznáte je podle dobrovolníků v ulicích prodávajících magnetky a další drobné sbírkové předměty. Nejsou však jedinou aktivitou společnosti. V průběhu roku se konají další sbírkové a dobročinné akce nejrůznějšího spektra a díky nim se v celkovém součtu podařilo poskytnout pomoc nemocným dětem v celkové výši 223 644 371 Kč

„Srdíčkové dny jsou naším největším projektem, ale Život dětem se snaží pomáhat rodinám nemocných dětí řadou dalších projektů. Na jaře to vedle Srdíčkových dnů bude trojice zcela nových akcí. V sobotu 14. dubna pořádá v náš prospěch Osmička pro rodinu první ročník Blešího trhu v Kulturním domě Krakov v Praze 8. Den před druhým květnovým státním svátkem nás čeká Galakoncert „Srdce pomáhá“ v Divadle Hybernia, kde vystoupí řada osobností českého muzikálového nebe. Těšit se můžete na Bohuše Matuše, Kateřinu Brožovou, Annu Slováčkovou, Milana Peroutku či Petra Kutheila. Výtěžek poputuje na úhradu zdravotních pomůcek, rehabilitací, zdravotního materiálu apod. Širokou veřejnost bychom rádi ještě pozvali na charitativní štafetový půlmaraton VolšoHEC RUN otevřeným všem, kdo rádi běhají a pomáhají. Akce proběhne v sobotu 26. května v jihomoravské Jedovnici. Výtěžek z půlmaratonu poběží ve prospěch dvou vážně nemocných dětí z Brna,“ dodala Maria Křepelková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám