Hlavní obsah

Dny slovenské kultury v Luhačovicích, vystoupí i Milan Lasica a Mikuláš Huba

Novinky, Denisa Ižová

Jedním z vrcholů letošního kulturního léta v Luhačovicích je 5. ročník Dnů slovenské kultury, uskuteční se ve dnech 6. až 9. září.

Foto: Ctibor Bachraty

Starí majstri

Článek

V letošním roce se fanoušci filmu mohou těšit na Světlé místo, a to ve středu 6. září 2017 v 19.30 v Městském domě kultury Elektra. Je to film o dějinách česko-slovenských vztahů v Luhačovicích, který režíroval Dušan Trančík.

Ve čtvrtek 7. září v 19.30 hodin v Lázeňském divadle uvedou hru Staří mistři. Dva bratři, poslední potomci slavné divadelní rodiny (v podání Milana Lasici a Mikuláše Huby) se nemají rádi. Dalo by se říci, že se nenávidí. Jsou slavní, úspěšní, ale ve věku, kdy se role nehrnou. Přijmou proto hru dvou bratrů, kteří se nenávidí. Sledujeme první pokusy, premiéru, nekonečné turné a finální představení. Bez toho, aby si toho byli vědomí, se sblíží. Zloba a problémy minulosti se změní v bratrskou lásku. Co je však divadelní hra a co realita?

V pátek 8. září v 16.00 na Lázeňském náměstí vystoupí folklórní soubor Liptov z Ružomberka.

V sobotu 9. září v 19:30 v Lázeňském divadle potěší vystoupení dámského salónního orchestru Afrodité, s filmovými a muzikálovými melodiemi. Účinkují: housle - Petra Šalamonová; viola - Júlia Urdová; violoncello - Ivana Zemaneková; klavír - Xénia Maskaliková; flétna - Michaela Mudroňová.

Nezanedbatelnou součástí Dnů slovenské kultury je také Kuchárska kniha starej mamy. Pod tímto jménem se skrývají lákavé slovenské speciality, které jsou opakovaně připravovány v ALEXANDRIA **** Spa & Wellness hotelu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám