Hlavní obsah

Dnes vládnou světu hlavně selfíčka s našimi fanoušky, říkají Kamelie

Novinky, Robert Rohál

V jednom kole jsou i v létě Hana Buštíková a Dana Vlková, které už více než pětatřicet let tvoří pěvecké duo Kamelie, dodnes velmi populární. Obě zpěvačky vystupují v těchto týdnech ponejvíce na městských slavnostech a venkovních scénách prakticky po celé republice.

Foto: archiv Kamelie

Duo Kamelie - to jsou zpěvačky Hana Buštíková a Dana Vlková.

Článek

Stalo se už tradicí, že hodně zpěváků a kapel hraje během léta. Ani Kamelie nejsou výjimkou. Kde obvykle zpíváte?

Hana: Léto patří venkovním scénám. Je to vždycky trochu s rizikem, protože počasí si nevybereme, ale letos nám zatím při vystoupení ani jednou nepršelo. Zpíváme nejen na větších akcích, které pořádají města, ale také rády zavítáme do malých obcí – zkrátka všude žijí lidé.

Většinou se tak děje na pódiích na náměstích či v ulicích měst. Vyhovuje vám to? Anebo máte raději sály?

Hana: Nevím, co je lepší, možná v sále jsou lidé více soustředění. Jejich pozornost neodvádí žádné stánky, skákací hrady, zkrátka atrakce, které k venkovním akcím patří. Vystoupení venku má úplně jinou atmosféru, než v sále. Je to pro nás změna a taková změna je fajn.

Obvykle je to celé spojeno s focením i rozdáváním autogramů…

Dana: Ano, po každém vystoupení máme autogramiádu. Před nástupem mobilů jsme rozdávaly kvanta podpisových kartiček. Dnes vládnou světu hlavně selfíčka s našimi fanoušky.

Nechávají si lidé třeba podepsat i vaše poslední album Trend?

Dana: Lidé si nechávají podepsat nejen naše album Trend, ale přinášejí i naše elpíčka z osmdesátých let, různé fotky a staré časopisy. 

Jaký repertoár volíte na tato vystoupení? Zpíváte i nové písně z CD Trend?

Hana: Většinou máme hodinový program. Samozřejmě zazpíváme pár nových písniček z Trendu. Publikum na ně reaguje skvěle, třebaže je slyší úplně poprvé. Je to asi tou melodičností, na kterou je u nás zvyklé. Nedovolily bychom si ale odejít z podia dřív, než odzpíváme ty naše nejznámější "osmdesátkové" hity.

Co vás čeká na podzim?

Hana: Ještě se nám o tom nechce moc mluvit. Milujeme léto, i když už se pomalu blíží svatá Anna - chladno z rána. Zase budou firemní a jiné večírky, vánoční vystoupení, plesy a jiné společenské akce. Já se mimochodem chystám na muzikál Popelka na ledě, který letos opět vyráží na turné po Česku a Slovensku.

Reklama

Výběr článků

Načítám