Hlavní obsah

DMO POBYTY o. s. opět vyráží s klienty na rehabilitační pobyt do Nymburka

Novinky, Petr Novák

Zorganizovat pobyt pro dvacet lidí s tělesným postižením není nic lehkého. A tím spíše ne pro člověka, který sám handicapem trpí. Přesto takové pobyty již řadu let probíhají. Ten nejbližší se uskuteční ve dnech 21. až 28. července ve Sportovním centru v Nymburku.

Foto: archiv DMO POBYTY o. s.

Oblíbeným sportem handicapovaných je například stolní tenis.

Článek

Pobyt se koná pod hlavičkou občanského sdružení DMO POBYTY, kterému předsedá handicapovaná Kateřina Maxová.

Každý z klientů bude mít jako obvykle k dispozici svého asistenta, který mu bude poskytovat celodenní podporu a péči. Na každý den je připraven bohatý program. Kromě sportu, ke kterému místo konání akce přímo vybízí, je pro klienty připravena rehabilitace Dr. Vojty, příprava a realizace divadelního představení, plavba lodí, celodenní výlet do ZOO a na koncert a řada dalších lákadel.

Program však není závazný pro každého. „V případě únavy bude možnost individuálního programu a odpočinku,“ uvedla předsedkyně Kateřina Maxová. Důležité je, aby se klienti cítili na pobytu dobře. Hlavním účelem pobytu je pro klienty odpočinek, změna prostředí a získání nových zážitků.

Zkušenosti ukazují, že klienti berou pobyt jako dovolenou, která by pro ně za jiných okolností byla jen velmi obtížně realizovatelná. Odpočinek zároveň uvítají i rodinní příslušníci klientů, kteří o ně doma celoročně pečují.

Žádný z pobytů se neobejde bez pomoci, a to jak finanční, tak materiální i fyzické. Poděkování tedy patří v první řadě všem sponzorům a dále asistentům, kteří se budou klientům věnovat, a to zejména Mgr. Heleně Šádkové, která zároveň ve sdružení působí jako odborná poradkyně a významným způsobem se podílí i na organizaci pobytů. Dále patří poděkování obecně prospěšné společnosti Spokojený domov, která na pobyt vysílá svého zaměstnance jako asistenta.

„Klidně se přijeďte podívat, rádi všechny přivítáme. Pokud se k nám nedostanete, podívejte se na naše webové stránky,“ dodala Kateřina Maxová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám