Hlavní obsah

Dlouho očekáváná cyklostezka už brzy spojí Opočno s Dobruškou

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Propojení Dobrušky a Opočna prostřednictvím cyklostezky dostává po mnoha letech příprav a také nejistot reálnou podobu. Na první část trasy v úseku z Opočna po cihelnu v Pulicích naváže dosud chybějící úsek, který směřuje k dobrušské firmě KBA-Grafitec.

Foto: Dana Ehlová

Cyklostezka už brzy spojí Opočno s Dobruškou.

Článek

Stavba zbrusu nové části byla zahájena na začátku března letošního roku. Skutečného otevření dlouho očekávané spojnice obou sousedních měst pro veřejnost se už nemohou dočkat cyklisté i pěší turisté, a tak ji v současné době neváhají vyzkoušet, byť v rozestavěné podobě, alespoň o víkendu, kdy zde neprobíhají stavební práce.

Dobudování cyklostezky mnoho let zdržoval především výkup pozemků od soukromých vlastníků, který se nakonec podařilo městu Dobruška dokončit, a tak mohly začít stavební přípravy.

Nejvhodnější nabídku k realizaci zakázky malého rozsahu na úseku 2 a 3 cyklostezky Opočno - Dobruška podala firma COLAS CZ, která také na základě rozhodnutí dobrušských zastupitelů z loňského roku stavbu, jejíž cena dosahuje téměř 3,4 miliónu korun, realizuje.

Zemní stroje poprvé rýply do země v první polovině března letošního roku a podle výsledků kontrolních dnů vypadá, že vše jde podle harmonogramu. Pokud tomu bude tak i nadále, nic nebrání plánovanému slavnostnímu otevření už na začátku června.         

Reklama

Výběr článků

Načítám