Hlavní obsah

Divadlo Reduta v Brně uvede Teror

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Činohra Národního divadla Brno připravila inscenaci Ferdinanda von Schiracha Teror v překladu Ondřeje Šebesty a v režii Martina Glasera. Premiéra je na programu v pátek 13. října od 19.00 hodin v divadle Reduta.

Foto: Jiří Smutný

Plakát na divadle Reduta

Článek

Reprízy se uskuteční 14. 10., 16. 10., 17. 10., 21.1 0., 3. 11., 3. 12. 2017 a další v roce 2018.

Letadlo společnosti Lufthansa se 164 cestujícími na palubě bylo uneseno teroristy. Letí na lince Hamburk - Mnichov a má namířeno na stadion, kde právě 70 000 diváků sleduje fotbalový zápas. Je třeba jednat. A vojenský pilot, major Lars Koch, jedná. Za své činy se pak ale musí zodpovídat před soudem.

Ferdinand von Schirach napsal strhující morální drama ze soudní síně s aktivní účastí diváků, kterým svěřil roli porotců. Jeho dílo vypovídá nejen o terorismu a násilí, ale zároveň také o ochromujícím strachu z něj a o odvaze jednat i za cenu přestoupení zákona. A také o ceně lidského života, který je v sázce.

V roli obžalovaného pilota Kocha se představí Jan Grundman. V dalších úlohách diváci uvidí Zdeňka Dvořáka (předseda senátu), Martina Siničáka (obhájce), Evu Novotnou (státní zástupkyně), Dušana Hřebíčka (svědek Lauterbach), Kláru Apolenářovou (svědkyně Maiserová) a Ludmilu Havelkovou (zapisovatelka).

Reklama

Výběr článků

Načítám