Hlavní obsah

Divadlo loutek Ostrava odstartovalo PIMPR léto 2018

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 22. července odstartovalo Divadlo loutek Ostrava prázdninovou akci PIMPR léto 2018. V 17 hodin byla pro děti v amfiteátru připravena pohádka umělců z Českého Těšína Obušku, z pytle ven a v 19 hodin koncert pro děti, rodiče a další generace Pískomil se vrací.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 24.7.2018 Pimpr léto. Koncert Pískomil se vrací.

Článek

Divadelní nadílka pro děti o prázdninách byla v neděli velmi bohatá. Divadlo loutek Ostrava v rámci akce PIMPR léto připravili pohádku, kterou dětem v amfiteátru alternativní scény divadla zahráli herci divadla Bajka z Českého Těšína. Pohádka Obušku, z pytle ven se líbila.

Ještě před devatenáctou hodinou se začali scházet rodiče s dětmi na koncert kapely Pískomil se vrací, která je známá svými živelnými koncerty a tím, že umí dělat mezigenerační zábavu. A taky ano!

V sedm hodin večer se amiteátr zaplnil dětmi a jen tak letmý pohled odhalil, že těch rodičů a dospělých tam bylo skoro stejně. Kapela zahájila. A skutečně, Pavoučí Kája - Karolína Pečenková sál roztleskala a rozpohybovala. Po úvodní písničce na "hrací plochu" pozvala děti. Tančily, zpívaly a i dospělí se veselili.

Rodiče tleskali jednak umělcům Ondřeji Pečenkovi (kytara, zpěv), Filipovi Nebřenskému (zpěv, baskytara) a Tomášovi Tesařovi (zpěv a klávesy) - a jednak svým dětem, které byly rozkošné. Tančily, vyváděly a z prken, které znamenají svět, již neslezly. Maminky natáčely na chytré mobily a fotografové měli problém s GDPR.

Odpoledne i večer bylo fajn. Všichni byli spokojeni. Pavoučí Kája spolu s Pískomilem vyhodnotili nejlépe tančící holčičku a divákům nabídli další CD a propagační předměty ze svého obchůdku.

V týdnu probíhají již druhý týden v Divadle loutek Ostrava zábavné a tvůrčí dílničky pro děti ze školek, příměstských táborů, stálých táborů a zájemců z řad veřejnosti. Před divadlem je obří instalace hry s loutkou a také piškvorky si kolemjdoucí mohou zahrát.

V neděli 29. července bude pro děti připravena pohádka Bajaja divadla Víta Marčíka, který je scénáristou, režisérem, výtvarníkem scény a loutek, hercem a spoluautorem pohádky. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám