Hlavní obsah

Divadlo loutek Ostrava hostilo mistry světa v ledním hokeji

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo loutek Ostrava mělo čest v průběhu 44. mistrovství světa juniorů v ledním hokeji, které se konalo od 26. prosince 2019 do 5. ledna 2020 v Ostravě a Třinci, hostit mladé hokejisty z Kanady.

Foto: zdroj DLO

Divadlo loutek hostilo hokejistky Kanady.

Článek

Na začátku byl e-mail, který do Ostravy dostala ředitelka Divadla loutek Jarmila Hájková. Kanaďan John Bruce požádal ředitelku DLO o možnost návštěvy divala se skupinou mladých hokejistů z Kanady.

John Bruce vysvětlil, že se vždy skupině mladých hokejistů snaží přichytat ve městě, kam jedou hrát, co nejzajímavější program, který se nebude omezovat pouze na sport, ale také na specifika daného místa a jeho kultury.

„V Kanadě loutkářství nemá tradici jako v České republice, proto jsem velmi stál o to, loutkářské umění ukázat,” vysvětlil zájem John Bruce

Tak se stalo, že šedesátičlenná skupina kanadských hokejistů dorazila poslední den mistrovství do Divadla loutek Ostrava. Členové divadla přichystali po návštěvu speciální prohlídku zákulisí divadla, alternativní scény, technického zázemí a jeviště hlavní scény. Herci předvedli různé typy loutek, které si zájemci mohli prohlédnout a vyzkoušet si s nimi manipulovat.

„Všichni v divadle jsme byli nadšeni z energie, kterou mladí hokejisté do divadla přinesli. Byli jsme překvapeni, jaký měli obrovský zájem o divadlo a jaké pokládali otázky. Tým našich herců se s tímto netradičním úkolem vypořádal skvěle. Celou společensko-kulturní akci korunovalo to, že tým Kanady o několik hodin později - 5. ledna - se stal juniorským mistrem světa v ledním hokeji,” shrnula návštěvu produkční Divadla loutek Ostrava Gabriela Barilla.

„Děkujeme celému týmu Divadla loutek Ostrava za inspirativní setkání. Když jsem do divadla poprvé psal, nikdy by mě nenapadlo, že nám vymyslí program přímo na míru. S upřímnou radostí budeme šířit dobré jméno českého loutkářství a ostravského Divadla loutek ve světě,” řekl po prohlídce John Bruce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám