Hlavní obsah

Divadelní pouť bez bariér putuje Ostravou

Novinky, Josef Zajíc

Sedmý ročník Divadelní pouti bez bariér byl zahájen v pondělí 24. září v ostravském Divadle loutek. Ve dvou budovách divadla se nepřetržitě hraje vždy od 9.00 hodin a k vidění jsou špičkové inscenace ze světa i České republiky.

Foto: Josef Zajíc

7. Divadlení pouť bez bariér v Ostravě.

Článek

Pondělní program 7. Divadelní pouti bez bariér zahájil na alternativní scéně soubor La Baraccca - Testoni Ragazzi z Itálie. Pro děti od 1 roku do 4 let předvedli kouzelné divadélko ON-OFF, v němž hraje hlavní roli světlo a jeden usměvavý pán, který s ním umí dělat divy. Dále se představilo Naivní divadlo z Liberce s pohádkou o kouzelné fazoli, po jejímž stonku se dá vyšplhat až do oblak (Janek a kouzelná fazole).

Odpoledne v 16 hodin se na alternativní scéně za přítomnosti tolika diváků, že se musely přidávat židle, představilo divadélko Naděje ze Vsetína - Rokytnice s inscenací Tož, zbojníci... Komedie k pobavení i k zamyšlení v provedení klientů i zaměstnanců denního stacionáře pro lidi s mentálním, tělesným a kombinovaným postižením byla mile, něžně a perfektně provedena. Hrálo se o tom, jak se kdysi žilo, když se na horách loupilo. Večer v 18.30 předvedla němé minigrotesky na téma osamělosti jednotlivce ve společnosti pod názvem Marťanské etudy Bohnická Company z Prahy.

Vždy po  představeních probíhají tematické besedy, které vedou Hana Galetková a PhDr. Hana Cisovská, Ph.D.

V dalších dnech Divadelní pouť bez bariér pokračuje představeními na obou scénách. V úterý 25. září bude program končit na hlavní scéně Divadla loutek Ostrava představením pražského Divadla v Řeznické Ředitelská lóže. V černé komedii o chlapském přátelství, rivalitě i láskách dvou "komediantů" se představí Stanislav Zindulka a Alois Švehlík.

Až do čtvrtka 27. září mohou návštěvníci zhlédnout ještě devět inscenací v provedení souborů z Německa, Japonska a špičkových divadel z České republiky včetně Divadla loutek Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám