Hlavní obsah

Distributorovi drog ze Zlína hrozí mnohaleté vězení

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až s desetiletým pobytem ve vězení může počítat čtyřiadvacetiletý muž ze Zlína kvůli distribuci drog. Koncem května se pokusil o sebevraždu, v současné době je ve vazební věznici.

Foto: Policie ČR

Drogu a injekční stříkačky nalezli kriminalisté v bytě dealera.

Článek

„Trestné činnosti se dopouštěl, přestože byl za stejný skutek v loňském roce dvakrát podmíněně odsouzen se zkušební dobou až do roku 2023. Soudkyně okresního soudu akceptovala návrh kriminalistů a rozhodla o jeho umístění do vazby,“ informovala v pátek 12. června policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Komisařka kriminální policie ve Zlíně muže obvinila ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, protože minimálně v období jednoho roku od loňského jara nakoupil od tří osob nejméně jeden kilogram pervitinu a drogu dál distribuoval nebo používal pro vlastní potřebu,“ řekla policejní mluvčí.

Koncem května na sebe mladík upozornil kriminalisty, když se v okrajové části Zlína pokusil o sebevraždu.

Kriminalisté našli v bytě velké množství omamných a psychotropních látek. Na základě příkazu k domovní prohlídce proto byt prohledali a kromě drog našli také předměty bezprostředně související s jejich distribucí.

„Zajistili více než 100 gramů metamfetaminu, dva kbelíky sušené travní hmoty, zřejmě marihuany, nepoužité injekční stříkačky a další stříkačky s obsahem drogy připravené k použití nebo prodeji. Veškeré nalezené předměty budou podrobeny kriminalistickému zkoumání,“ popsala mluvčí.

Postupným prověřováním a vyhodnocením veškerých získaných informací a okolností s nimi souvisejících kriminalisté propojili tuto událost s dalšími podobnými případy.

„Ustanovili konkrétní osoby, od nichž si nyní již obviněný muž, pervitin obstarával a kterým ho následně v nejméně 142 případech za cenu minimálně 214 tisíc korun prodal,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám