Hlavní obsah

Digitalizace kralupského kina se rozhodně vyplatila

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zakrátko tomu bude právě rok, kdy bylo kralupské kino Vltava plně digitalizováno.

Foto: Martin Tlustý

Promítač Jiří Lutovský musí před započetím každé projekce digitální systém vždy důkladně nastavit.

Článek

Ke klasickým projektorům 35 mm filmu přibyl digitální projektor Barco DP-2000, kinoserver Qube a 3D systém X-Pan B. Digitalizace v hodnotě téměř 4,5 miliónu Kč se však rozhodně vyplatila.

Do kina začaly téměř okamžitě docházet digitální kopie premiérových filmů, nebylo již třeba čekat, až tyto na filmových pásech budou nejdříve přednostně uvedeny v pražských multiplexech. Digitalizace dále umožnila uvádění jak „prostorových“ 3D filmů, tak rovněž třeba digitální projekce oper z New Yorku, přenos mamutích rockových koncertů, jakož i významných sportovních utkání.

Digitalizace také zásadně zvýšila kinu Vltava návštěvnost. Během roku 2010 podle ředitele Kralupského kulturního a společenského střediska Martina Odvodyho usedlo do křesel kina každý měsíc přibližně o jeden tisíc diváků více než v roce předchozím, což se pochopitelně výrazně projevilo rovněž na zvýšených tržbách.

Management kina prý chystá brzy další vylepšení, a tím prý bude možnost si vstupenku předem rezervovat a možná i zaplatit přímo po Internetu. To se prý ostatně bude časem týkat i většiny akcí v kralupském Kulturním a společenském středisku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám