Hlavní obsah

Dietrichsteinskou hrobku v Mikulově rozezní na svátek sv. Václava varhanní koncert

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzácné varhany Dietrichsteinské hrobky v Mikulově se rozezní při koncertě v rámci letošního ročníku Českého varhanního festivalu.

Foto: Jitka Sobotková

Dietrichsteinská hrobka v Mikulově, kde se 28. září rozezní vzácné varhany

Článek

V sobotu 28. září v 17.00 hodin se v Dietrichsteinské hrobce v Mikulově uskuteční jeden z letošních koncertů ojedinělého projektu Český varhanní festival.

Tento festival přináší již sedmým rokem varhanní koncerty na nejrůznějších místech po celé České republice, přičemž tím nejdůležitějším kritériem výběru je vždy propagace významných historických varhan. Mezi tři desítky významných míst, kde se festival koná, patří mj. Velké  Opatovice, Krásná Lípa, Předklášteří, Štíty či Halenkovice a Mikulov.

V Mikulově na varhany zahraje varhaník Adam Viktora, jeho spoluúčinkujícím bude Jaroslav Halíř, sólotrumpetista České filharmonie. Barokní a romantická varhanní hudba i skladby pro trubku a varhany rozezní nedávno opravený nástroj od významného varhanáře Jakoba Deutschmanna z roku 1851, který patří k velmi cenným historickým varhanám Čech a Moravy.

Po koncertě se mohou návštěvníci těšit na exkurzi u varhan s ukázkami a výkladem o stavbě a historii varhan.

Reklama

Výběr článků

Načítám