Hlavní obsah

Dialog Jessenius upozorňuje na edukační film pro onkologické pacienty

Novinky, Kateřina Martykánová

Jedním z hlavních témat letošního Urologického týdne jsou nádory močového měchýře. V souvislosti s tím připomíná obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius potřebu informovat pacienty a jejich příbuzné o průběhu a možnostech léčby. Praktickým pomocníkem může být edukační film určený zejména pro mužské pacienty.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Rakovina močového měchýře je nejčastějším nádorem močového ústrojí. V České republice jsou šestým nejčastějším nádorem u mužů. Výskyt onemocnění ve všech průmyslových zemích pozvolna narůstá a Česká republika není výjimkou.

To byl také jeden z důvodů, proč se společnost Dialog Jessenius rozhodla další z řady svých edukačních filmů Průvodci onemocněním zaměřit na problematiku onkologických onemocnění zejména u mužů. Společně s předními českými odborníky v oblasti onkologie vznikl film, který má přispět ke včasnému rozpoznání choroby a její následné léčbě.

„K tomu, aby muži dokázali zvládnout obtížnou situaci po vyřčení nepříznivé diagnózy, potřebují dostatek informací. Oni i jejich rodina,“ říká onkoložka a spoluzakladatelka Dialogu Jessenius Petra Tesařová a dodává: “Prostřednictvím našeho DVD získají pacienti všechny důležité informace, které jim pomohou chorobu zvládnout, a to nejen od odborníků, ale především od mužů, kteří zažili nemoc na vlastní kůži a úspěšně ji přežili“.

Snímek Průvodce onemocněním urologické malignity je dalším v řadě z cyklu filmových průvodců. DVD získávají pacienti zdarma v nemocnicích, v pacientských organizacích nebo si je mohou přehrát na webových stránkáchwww.pruvodceonemocnenim.cz.

Film vytvořil Dialog Jessenius podle scénáře, na němž se podíleli MUDr. Michaela Matoušková a Doc. MUDr. Petra Tesařová, Ph.D ve spolupráci s dalšími předními českými odborníky. Vznikl za přispění zdravotnických zařízení a onkologických pracovišť po celé ČR a s podporou České urologické společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám