Hlavní obsah

Diakonie chystá procházku po sociálních službách a zmapování důležitých institucí

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diakonie – středisko CESTA Uherské Hradiště je spolu s hradišťskou Charitou spolupořadatelem Dnů pro duševní zdraví. Ty se uskuteční od 7. do 12. října v Uherském Hradišti. Pro zájemce z řad klientů i veřejnosti připravilo středisko několik akcí, soustředěných především na pátek 11. října.

Foto: archiv střediska CESTA
Článek

V pátek v 9 hodin ráno startuje od sídla střediska CESTA (Na Stavidle 1266) procházka po městě, jejímž cílem je zmapovat nejrůznější instituce, které pomáhají v nouzi, a to především lidem s duševním onemocněním.

„Spousta našich klientů i lidé z řad veřejnosti často ani netuší, kam se pro pomoc obrátit. Trasa procházky proto povede tak, aby se mohli přímo podívat, kde sídlí která služba, úřad či instituce,“ vysvětlila ředitelka střediska CESTA Zuzana Hoffmannová. Průvodkyní bude zkušená sociální pracovnice střediska Michaela Bobková.

Procházka potrvá zhruba dvě hodiny a končit bude opět v sídle střediska, které bude v pátek 11. října od 9 do 15 hodin otevřeno veřejnosti.

„Zájemci si mohou prohlédnout naši budovu, služby, a v sociálně terapeutické dílně určitě vyrobíme i něco dobrého na zub,“ slibuje Zuzana Hoffmannová.

U příležitosti Dnů pro duševní zdraví je v plánu také vydání tištěného informačního materiálu, který bude mapovat veškerá místa (včetně kontaktů), kam se lidé s duševním onemocněním v těžké životní situaci mohou obrátit pro pomoc.

„Tento materiál by měl být univerzálně využitelný nejen pro klienty sociálních služeb ať už Diakonie či Charity, ale chceme jej nabídnout například sociálnímu odboru městského úřadu nebo okolním obcím,“ dodala Hoffmannová.

Další informace získáte ve facebookové události.

Reklama

Výběr článků

Načítám