Hlavní obsah

Devátý novodobý masopust devátého února v Přepychách

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Masopust orámovaný devítkami a k tomu veselím i dobrotami v tekutém či pevném stavu je připraven v Přepychách na Rychnovsku. V sobotu 9. února se už podeváté v pořadí vydá krátce po deváté hodině na celodenní pouť obcí průvod plný masek doprovázený živou hudbou.

Foto: Dana Ehlová

Starostka Zdeňka Seidelová jistě i letos vydá povolení ke konání masopustu v Přepychách.

Článek

Masopust i letos pořádají spolky ProPřepychy a Sbor dobrovolných hasičů. Stalo se tradicí, že ještě předtím, než se barevný průvod vydá na cestu do všech koutů obce, požádá o povolení vrchnost, v tomto případě starostku Přepych Zdeňku Seidelovou.

Ta jistě opět s radostí vydá souhlas a stane se tak na prostranství před místní hasičskou zbrojnicí. Pak už nebude nic bránit tomu, aby rozverné maškary "vzaly útokem" místní obydlí a obšťastnily své sousedy i známé, kteří je na oplátku určitě štědře pohostí.

K masopustu neodmyslitelně patří nejen masky, ale také voňavé dobroty. O ty se opět postarají přepyšští hasiči, kteří všem účastníkům akce nabídnou k ochutnání přímo na místě zaručeně domácí jitrničky, kroupy, tlačenku, včetně zabíjačkové polévky zvané prdelačka.  

Reklama

Výběr článků

Načítám