Hlavní obsah

Dětský den ve vile Löw-Beer v Brně bude ve znamení cirkusu

Novinky, Petra Svobodová

V sobotu 25. května od 10 do 17 hodin bude patřit celý areál brněnské vily Löw-Beer dětem. Malé návštěvníky čekají netradiční prohlídky vily, otevřené šapitó cirkusu LeGrando a zábavné soutěže s muzejní tematikou na zahradě.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Dětský den ve vile Löw-Beer v Brně

Článek

Ve vile se budou celý den (od 10 do 17 hodin) konat netradiční prohlídky formou šifrovací hry s názvem Najděte pana Alfreda Löw-Beera určené dětským návštěvníkům. Prohlídky vily jsou pro děti v doprovodu dospělého zdarma, dospělý zaplatí poloviční vstupné 80 Kč. Takže děti: vezměte své rodiče do vily!

Na zahradě se představí otevřené šapitó cirkusu LeGrando, kde si děti mohou vyzkoušet několik cirkusových disciplín. V 13:30 hodin mohou návštěvníci obdivovat vystoupení vzdušné akrobacie na šálách v podání Dua HaRo.

V pěti stáncích se děti seznámí formou zábavných soutěží s výstavami jednotlivých poboček Muzea Brněnska: zahrají si na archeology (vyzkouší si mletí obilí a výrobu keramických přívěsků), nakreslí si vlastního dinosaura, vyrobí si papírovou loutku Kašpárka, seznámí se s polní výbavou vojáka doby napoleonských válek a na vlastní kůži si zkusí dril v dobovém vojsku. Čeká je i originální omalovánka ve stylu ivančického rodáka Alfonse Muchy.

Partnerem akce je Rádio Petrov, které také připraví jedno soutěžní stanoviště se zábavnými úkoly. Všichni soutěžící dostanou malou odměnu, každý vyhrává. Vstup do zahrady je zdarma.

Nejen v sobotu můžete zavítat do galerie Celnice na výstavu Brnem textilním, kterou připravilo Metodické centrum průmyslového dědictví v Ostravě. Výstava mapuje textilní tovární areály v jihomoravské metropoli prizmatem památkové péče.

Dobrou kávu, zákusky a zmrzlinu nabídne stylová kavárna Celnice.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejnovější pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám