Hlavní obsah

Dětský den ve vile Löw-Beer v Brně

Novinky, Petra Svobodová

V sobotu 26. května od 10 do 17 hodin bude patřit celý areál brněnské vily Löw-Beer dětem. Malé návštěvníky čekají kostýmované prohlídky vily, pohádková divadelní představení v zahradě, projížďky na ponících a soutěže ve stylu 70. let.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Dětský den ve vile Löw-Beer v Brně

Článek

Ve vile se budou každou celou hodinu (od 12 do 17 hodin včetně) konat netradiční kostýmované prohlídky s Gretou Tugendhatovou určené především dětským návštěvníkům. Prohlídky vily jsou pro děti v doprovodu dospělého zdarma, dospělý zaplatí poloviční vstupné 80 Kč. Takže děti: vezměte své rodiče do vily!   

Na zahradě se nejmenší děti mohou projet na poníkovi, malovat si nebo vyrábět papírové skládačky. Větší děti si mohou vyzkoušet chůzi na chůdách, závody v pytlích, siloměr, cvrnkání kuliček, šprtec, dámu a mnoho dalších her. Všichni soutěžící dostanou malou odměnu, každý vyhrává. Partnerem akce je Rádio Petrov, které také připraví jedno soutěžní stanoviště se zábavnými úkoly. Vstup do zahrady je zdarma.

V zahradě se uskuteční několik divadelních představení: 10:30 a 13:00 Kamarádi dvojka (Sněhurka, Pohádková školka); 11:30 Maňadlo (Červená Karkulka, Perníková chaloupka, Hrnečku vař a O Budulínce) a 14:30 Paravánek (Pec nám spadla).

Nejen v sobotu můžete zavítat do galerie Celnice na výstavu Proměny Brna II. aneb Brno napoleonské. Výstava se vrací na počátek 19. století, kdy slavný císař Napoleon I. Bonaparte dvakrát – v letech 1805 a 1809 – okupoval Brno. Dobové ilustrace, historické a současné fotografie nabídnou srovnání historické a dnešní podoby některých známých i méně známých míst. Vstup do galerie Celnice je volný.

Dobrou kávu, zákusky a zmrzlinu nabídne stylová kavárna Celnice.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejnovější pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.  

Reklama

Výběr článků

Načítám