Hlavní obsah

Dětský den na zahradě Vily Löw-Beer v Brně

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavý program pro celou rodinu se uskuteční tuto sobotu na zahradě brněnské Vily Löw-Beer. Komponovaný program nabídne zábavu i poučení pro děti, zároveň si návštěvníci mohou prohlédnout zahradu a budovu bývalé Celnice s výstavou Brněnské stopy rodiny Löw-Beerů.

Foto: Petra Svobodová

Dětský svět

Článek

Od 10 do 17 hodin bude v zahradě připraven dětský svět, v rámci kterého mohou děti s rodiči využít kreativní výtvarnou dílnu, házet míčky, zastřílet si na hokejovou branku, házet kroužky na pohádkové postavy či si nechat pomalovat obličej. Současně si děti mohou vyzkoušet své dovednosti v soutěžích s tematikou textilního průmyslu ve čtyřech stáncích umístěných nad fontánou. Všichni malí vítězové na závěr obdrží drobnou cenu. Divadlo Kamarád uvede v 11 a 16 hodin představení nazvaná Pohádková školka a S kamarády za pokladem.

V rekonstruované budově Celnice je v přízemí umístěna stylová kavárna. V patře se nachází výstavní prostor s aktuální výstavou Brněnské stopy rodiny Löw-Beerů, která připomíná působení tohoto významného rodu podnikatelů ve vlnařství a cukrovarnictví.

Zregenerovaná zahrada je příjemnou klidovou zónou určenou k rekreaci a relaxaci jen několik minut od centra Brna. Ze zahrady je také výhled na ikonickou památku moderní architektury – vilu Tugendhat. Vstup na zahradu, účast na dětském dni, ale i na výstavu v Celnici je volný. Celý areál je bezbariérový.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejnovější pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.

Více informací: www.vilalowbeer.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám