Hlavní obsah

Děti ze základní školy v Trávníčkově ulici mají novou školní kuchyni a jídelnu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu slavnostně otevřeli za účasti starosty Prahy 13 Davida Vodrážky, místostarostky Marcely Plesníkové a předsedkyně Výboru pro výchovu a vzdělávání MHMP Mariany Čapkové novou školní kuchyni a jídelnu v ZŠ Trávníčkova.

Foto: Radnice Praha 13

Starosta Prahy 13 D. Vodrážka, místostarostka M. Plesníkové a předsedkyně Výboru pro výchovu a vzdělávání MHMP M. Čapkova předávají jídelnu a kuchyň

Článek

Městská část Praha 13 tím pokračuje v důležitých investicích do školních zařízení. Po ZŠ Kuncova se dočkala také základní škola Trávníčkova. Kompletní stavební projekt, včetně vybavení, za bezmála 62 milionů Kč zrealizovali za necelých devět měsíců.

Za pomoci magistrátu

„Oceňuji, že se podařilo dokončit náročnou stavbu a vybavit kuchyň potřebným zařízením v poměrně krátkém čase. V součinnosti s magistrátem jsme mohli vytvořit dětem a pedagogům příjemné zázemí, které poslouží dalším vlnám nových žáků, kteří se budou vzdělávat ve škole,“ řekl při otevření starosta David Vodrážka.

„Naše velké díky patří nejen magistrátu, ale také stavařům a dodavatelům vybavení, kteří se zasloužili o hladký průběh celého stavebního projektu,“ uvedla místostarostka Marcela Plesníková. „Věřím, že dětem tady bude chutnat,“ dodala.

Nejen pro osazenstvo školy, ale i pro seniory

Nová budova kuchyně a jídelny je se školou propojena chráněným průchodem. Kuchyně denně uvaří zhruba tisíc obědů, jídelna při svém naplnění pojme 332 strávníků.

Díky své kapacitě a separátnímu vchodu může kuchyně připravovat obědy také pro seniory z naší městské části. Primárně se bude ale vařit primárně pro žáky a zaměstnance školy.

Zdravě i dietně

Výkonný kotel Variomix je v různých režimech schopen připravit celou škálu nejrůznějších jídel. Kuchyně ZŠ Trávníčkova je držitelem certifikátu Zdravá školní jídelna. Kuchařky jsou proškoleny pro přípravu dietních jídel obsahujících zásady šetřící a bezlepkové diety.

Reklama

Výběr článků

Načítám