Hlavní obsah

Děti z Dětského domova v Prostějově dostaly na hraní nové venkovní atrakce

Novinky, Radka Miloševská

V zahradě Dětského domova v Prostějově vyrostlo během posledních několika týdnů nové hřiště s atrakcemi, na kterých budou děti moci trávit čas zábavou, ale i posilováním.

Foto: archiv NADACE AGEL

Děti si hrají na nových atrakcích v zahradě domova.

Článek

Vybudování nového hřiště s různými atrakcemi by nebylo možné bez příspěvku NADACE AGEL ve výši 50 tisíc korun, která s domovem spolupracuje dlouhodobě.

Obyvatelé prostějovského dětského domova tak mohou již nyní využívat bohatě zařízené workoutové hřiště. V areálu s nejrůznějšími hrazdami, žebřinami či bradly se dá rychle získat fyzická kondice. „Snažíme se držet krok s dobou a venkovní posilování je u mládeže nyní velmi populární. Jsem proto přesvědčen, že hlavně v letních měsících bude nové hřiště u dětí patřit mezi oblíbená místa, kde trávit volný čas,“ uvedl ředitel dětského domova Vladimír Brabec.

Nové hřiště tak celkově přispěje k rozvoji zdravého životního stylu dětí. „S panem ředitelem a dětským domovem, který vede, spolupracujeme již delší čas. V minulosti jsme domov podpořili finančně, ale také dodávkami vitamínů pro děti. Tento projekt na vybudování hřiště nás okamžitě oslovil, protože dá dětem výbornou možnost, jak aktivně trávit čas,“ řekla výkonná ředitelka NADACE AGEL Mgr. Denisa Rísová s tím, že i pro letošní roky dostaly děti od nadace velkou zásobu vitamínů, která jim vystačí minimálně do konce školního roku.

NADACE AGEL sídlí v Prostějově a fyzickým a právnickým osobám pomáhá od roku 2011. Během loňského roku rozdala téměř 2,6 miliónu korun a podpořila celkem 116 žadatelů. Více informací, včetně formuláře žádosti o nadační příspěvek, najdou zájemci na webu nadace.

Reklama

Výběr článků

Načítám