Hlavní obsah

Děti uvidí na zlínské scéně Plaváčka, na Den dětí mohou přijít i na prohlídku divadla

Novinky, Hana Vondrášková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městské divadlo Zlín myslí i na své nejmenší diváky. Od začátku května pro ně připravuje nové zpracování klasické pohádky Karla Jaromíra Erbena Plaváček. Předpremiéra se uskuteční v pátek 19. června ve Velkém sále. Premiéra pak 20. září.

Foto: archiv MDZ

První čtená zkouška pohádky Plaváček.

Článek

Městské divadlo Zlín myslí i na své nejmenší diváky. Od začátku května pro ně připravuje nové zpracování klasické pohádky Karla Jaromíra Erbena Plaváček. Předpremiéra se uskuteční v pátek 19. června ve Velkém sále. Premiéra pak 20. září.

„Byl jeden velmi pošetilý král a ten měl všechno. Ale chtěl víc a víc. Chtěl něco, co nikdo nemá. Místo toho však o cosi přišel. O rozum. Rozkázal svému šaškovi, aby utopil malého uhlířského synka – bál se, že ho za pár let sesadí z trůnu. Šašci jsou ale chytřejší než králové, a tak byl chlapec ušetřen. Plavil se po vodě a… Víte co? Přijďte se radši podívat, jestli zvítězí rozum nad bláznovstvím a blázen nad králem,“ láká dramaturgyně inscenace Kateřina Menclerová

Výpravnou pohádku plnou hravosti, vtipu a chytlavých písniček připravuje s uměleckým souborem zlínského divadla režisérka Zuzana Patráková. Do titulní role obsadila Marka Příkazkého, šaška ztvární Zdeněk Julina, krále a Děda Vševěda Rostislav Marek. O další role sudiček, dědků, královny, princezny, uhlíře, převozníka a rybáře se podělí Jana Tomečková, Eva Daňková, Vendula Nováková, Josef Koller, Vojtěch Johaník a Jan Řezníček.

Jako každý rok i letos připravuje zlínské divadlo pro děti a jejich rodiče také Den dětí a otevřených dveří do divadla. Herci se rádi setkají se svými malými i velkými diváky a provedou je tajemnými zákoutími prostorné divadelní budovy v neděli 31. května od 10 do 13 hodin. V půlhodinových intervalech budou probíhat originální komentované prohlídky, poslední začíná ve 12.30 hodin. Vstup je zdarma. 

Po prohlídce divadla se bude ve Velkém sále od 14.30 hodin hrát pohádka Kašpárek detektivem, kterou přiveze Divadlo Polárka z Brna. Vstupenky je možné zakoupit přes divadelní web www.divadlozlin.cz či přímo v pokladně.

Po celou dobu Dne otevřených dveří do divadla bude otevřena také divadelní pokladna. Ti návštěvníci, kteří si zakoupí či obnoví předplatné do 31. května, budou zařazeni do losování o sadu desetikupónového předplatného na příští sezonu. Speciální soutěž je připravena také pro děti. Pokud namalují svůj zážitek z prohlídky divadla a obrázek pošlou do 20. června na adresu divadla, mohou vyhrát pohádkové předplatné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám