Hlavní obsah

Děti se vydají s mapkou v ruce do muzea hledat skřítky

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Léto je již ve své druhé polovině a pro ty, co nevědí, kam na výlet, plánují v poličském muzeu den plný her, zábavy a smíchu. V sobotu 9. srpna se bude konat v rámci festivalu Poličské kulturní léto speciální festival pro předškoláky, školáky a rodiče.

Foto: Alena Jandlová
Článek

„Jedná se o celodenní akci, která je rozdělena do několika etap. V té první se děti během dopoledne vydají do muzejních expozic. Pomocí mapky, kterou dostanou, se musí pokusit najít schované skřítky a splnit jednotlivé úkoly, které jsou zábavné, ale i poučné. Pobaví se zkoušením historických oděvů, střelbou na terč, hrou na hudební nástroje a vyrobí si něco na památku. Čeká je i skákání panáka anebo cvrkaní kuliček - pamatujete si ještě, jak se cvrnká?“ informovala kurátorka akce Alena Jandlová.

„Odpoledne si budou moci vyrobit závěsný lampionek skřítka, který jistě najde místo v jejich pokojíčcích. A pod vedením zkušených muzikoterapeutů Bety a Pavla Jasanských muzeum zaburácí Zeměznění. Všichni, kdo budou mít chuť a náladu, si mohou přijít zahrát na buben, na věku a fyzické kondici nezáleží!“ dodala kurátorka akce.

Závěrem celodenního festivalu bude letní kino pro malé skřítky nespavce. Viděli jste už trojrozměrného draka? A Vikinga? Pokud ne, budete mít příležitost v animované komedii Jak vycvičit draka od studia DreamWorks. Animovaný dobrodružný příběh pro malé i velké se odehrává na drsném Severu, který obývají ještě drsnější Vikingové a spolu s nimi i draci. Ti jsou jednoznačně nejdrsnější.

Proto neváhejte a přijďte spolu s rodinou strávit příjemný den plný zábavy, smíchu a her, zároveň se něco zajímavého dozvědět a také si vyrobit něco na památku.

Projekt vznikl ve spolupráci rodinného centra MaTami, Městského muzea a galerie a Centra Bohuslava Martinů v Poličce, Městské knihovny v Poličce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám