Hlavní obsah

Děti se stanou hvězdami kulinární show

Novinky, Bára Haušková

Nejen jídlo plné nápadů, ale i spoustu zábavy, letní kino a hry nabídne druhý ročník Dětského gastrofestivalu Pradědova dětského muzea v Bludově. Jediná akce svého druhu v České republice se zaměřuje na malé návštěvníky. Za jídlem a hrou se mohou návštěvníci vydat od pátku 19. do neděle 21. května.

Foto: Bára Haušková

Malé kuchařské hvězdy budou vařit, zdobit, péct a hlavně si hrát.

Článek

Dospělí rádi ochutnávají připravená jídla. Tak jezdí na gastronomické akce, kde se nemusí moc zapojovat. Děti to však mají naopak. Rády se do vaření hrnou, a když si mohou samy vytvořit ozdoby z marcipánu nebo upéct koláč, nemusí už ani moc jíst. To vědí organizátoři v tuzemsku ojedinělé akce, proto pro malé gurmány chystají jednu kuchařskou dílnu za druhou.

„V sobotu i v neděli pojedou kulinářské dílny od půl desáté ráno do pěti odpoledne a rovnou dvě současně. Děti ani rodiče se nemusí obávat, že by jim některá unikla. Dílničky se budou opakovat, tak aby se dostalo na každého návštěvníka,“ ubezpečila Markéta Ficnarová z Pradědova dětského muzea v Bludově.

Sobotní kuchařský maraton završí letní kino. Biograf láska se rozprostře na zahradě muzea s pohádkou. Festival nebude jen o kuchtění, děti si budou muset lámat hlavy ve velké gastronomické hře. Ani dospělí nepřijdou zkrátka - hostinec U krále Richarda, kavárna U Turka, řezník Krkovička či Pradědovi statkáři nabídnou řadu dobrot i pro velké návštěvníky.

„Dospělí si budou moci chvíli oddechnout, aktivní program čeká především na jejich ratolesti, což je sen řady rodičů,” podotkla Markéta Ficnarová z Pradědova dětského muzea v Bludově.

Nad Dětským gastrofestivalem převzal záštitu hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. 

Reklama

Výběr článků

Načítám