Hlavní obsah

Děti mohou prožít část léta ve speciální umělecké prázdninové školce

Novinky, Michaela Přibylová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O letních prázdninách je většina školek a škol zavřená a rodiče pak řeší obvyklý problém. Jednou z možností, kde mohou děti prožít léto, je letní umělecká prázdninová školka v Praze 10, která bude otevřena téměř po celé prázdniny. I léto strávené v Praze tak může být plné nových zážitků a kamarádů.

Foto: Michaela Přibylová
Článek

Mateřská umělecká školka MuŠka nabízí letní prázdninovou školku (příměstský tábor v Praze) s výukou uměleckých kroužků. Pro děti od 2,5 do 8 let bude připraven bohatý zážitkový program. Hlavním tématem bude SVĚT MALÉHO UMĚLCE, během kterého děti zábavnou formou prostřednictvím hudby, tance, jógy, zpěvu a malby zapojí všechny své smysly a proniknou do kouzelného světa umění a fantazie.  

Děti se budou danému tématu věnovat v dopoledních i odpoledních hodinách, ale během dne budou mít dostatek času i na letní dovádění s kamarády. Výuka bude probíhat často na zahradě školky nebo v přírodě.

Výtvarný týden

Děti se na týden promění v opravdové umělce. Vyzkoušejí si řadu výtvarných technik, kresbu rudkou, uhlem i tuší. Proniknou do kouzla akvarelu, až k samotné malbě temperou na malířské plátno. Užijí si malování na hedvábí, tvorbu koláže s tradičním i méně obvyklým materiálem.

Malovat budeme v ateliéru školky, na zahradě i v přilehlém lesoparku. V pozadí nezůstane ani modelování z keramické hlíny, dokonce se na čas z dětí stanou ilustrátoři.  Děti se mohou těšit na pestrý nevšední týden plný výtvarného umění.    

Tanec a pohybové hry

Taneční kurz bude plný kroků a krůčků, které dětem pomohou nacvičit několik tanečních choreografií. Cílem bude naučit se taneční variaci, která bude zároveň závěrečným vystoupením.

Děti se budou každý den učit základy lidového tance, baletu, nebo scénického / moderního tance. Bohatou směs pohybu budou doplňovat pohybové hry a soutěže.

Jóga pro děti

Týden, který bude zasvěcen józe, bude klidný, hravý, ale zároveň i divoký a hloubavý. Přesně takový, jako je jóga pro děti. Během celého týdne si budou děti moci vyzkoušet jógové pozice jednotlivě i ve dvojicích, různé druhy relaxace, tvoření a vybarvování mandal, zpívání manter a jiné.

Cvičit se nebude pouze uvnitř, ale snahou bude využívat letní počasí, aby děti byly co nejvíce venku a přitom si užily spoustu jógové legrace pod širým nebem.      

Hudebně-dramatický týden

Tento týden bude koncipován do tématu Z pohádky do pohádky, zavede děti do světa, který jim je dobře známý. Děti se naučí základy správného zpívání - techniku bráničního dýchání i hlavové rezonance. Všechny písničky budou lehce zdramatizovány.

Vysvětlí si základy herectví a naučí se pohybovat na jevišti. Na děti čeká spousta krásných písniček a nových poznatků z oblasti hudby a dramatizace a to vše zábavnou formou hry, ale také pobyt venku na sluníčku a spousta legrace. Vrcholem hudebně-dramatického tábora bude vystoupení dětí, na které budou všichni blízcí srdečně zváni.

Reklama

Výběr článků

Načítám