Hlavní obsah

Děti i dospělí si v sobotu užijí Bušínskou pouť

Novinky, Bára Haušková

Bez kolotočů a bez stánků s levným zbožím. Prostě venkovská pouť jaksepatří, která rozhodně baví a má co nabídnout. To je Bušínská pouť, kterou letos již podeváté připravil zdejší sbor dobrovolných hasičů. Akce se uskuteční se 9. září od 14 hodin v areálu na Kořínku.

Foto: Renata Baslerová

Baví děti i dospělé. Bojové průzkumné vozidlo "BéVéPéčko".

Článek

„Na naší pouti nenajdete kolotočáře ani stánkaře, program si připravujeme sami, a to pro všechny věkové kategorie. Děti si budou moci užívat skákací hrad, trampolínu či jízdu na koni, pro ty odrostlejší je připravená válečná zóna – laser game. Svým představením nás bude bavit Divadlo S radostí,“ uvedla jedna z organizátorek akce Renata Baslerová.

Dospělí se zabaví při soutěžních ochutnávkách. Čekají je pálenky a také sladký pečený výtvor nejen místních hospodyněk, tentokrát budou soutěžit v disciplíně linecký koláč. Každý rok počet ochutnávajících, kteří se stávají odbornou porotou, narůstá. „V loňském roce byla porota již více než stodvacetičlenná,“ upřesnila Baslerová.

Na pouti uvidí malí i velcí tradiční řemesla. Chybět nebude kovářská dílna, připojí se tkaní na stavu a práce na kamenném brusu. Své umění bude předvádět dřevořezbář Jan Vincker. Nejen pro ekologicky zaměřené návštěvníky se letos představí jako zajímavost elektromobily, s nimiž se mohou zájemci projet. Stejně tak bude možné vyzkoušet jízdu i na elektrokole. Vyhledávanou atrakcí, kterou mají pořadatelé vyzkoušenou z předchozích ročníků, bude projížďka bojovým průzkumným vozidlem „BéVéPéčkem“.

Program vyvrcholí slavnostním ohňostrojem, na který naváže pouťová zábava se skupinou 3goROCK. Organizátoři nezapomněli ani na občerstvení po celou dobu konání akce.

Akci finančně podpořil Olomoucký kraj, záštitu nad ní převzal ministr zemědělství Marian Jurečka. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám