Hlavní obsah

Den zasvěcený ragby chystají ve Zlíně

Novinky, Břetislav Šťasta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájemci i s rodinami jsou zváni na podvečerní setkání v jednom z nejstarších ragbyových klubů na vyhlášení nejlepších hráčů sezóny. Budou si moci sami vyzkoušet jednotlivé herní prvky v mužském a ženském ragby, nebo se pouze u dobrého jídla a pití podívat.

Foto: Břetislav Šťasta

Pozvánka

Článek

V pátek 16. června od 17 hodin na Stadionu mládeže (vedle městských lázní) ve Zlíně rádi přivítají všechny zájemce o tento krásný univerzitní sport, a to bez ohledu na věk, výkonnost nebo váhu. Ragby totiž nabízí stejně důležité uplatnění na hřišti pro všechny. Když hrajete srdcem, tak nezáleží na tom, jak velcí, či malí jste...

Součástí programu bude i soutěž v kopu na bránu "háčko" o hodnotné ceny.

Vstup na Stadion mládeže je přes ulici Hradskou nad Kongresovým centrem. Akci pořádá zlínský klub ragby na závěr sezóny jako dík funkcionářům, trenérům a samozřejmě hráčům. A ragby si zaslouží, aby se ve Zlíně o něm více vědělo. Proto se zlínský klub rozhodl uspořádat pro všechny aktivní a pasivní obdivovatele nejtvrdší kolektivní hry na světě Ragby day!

Z historie ragby:

Zakladatelem hry je Angličan William Webb Ellis z města Rugby. Tvrdí se, že William hrál se studenty fotbal, ale hra mu přestala připadat zajímavá, tak vzal míč a v rukou ho dopravil do branky spoluhráče. Zpočátku se sport také nazýval "rugby-football", tj. "kopaná z města Rugby".

Postupně se začala pravidla ragby upravovat, až se dostala do podvědomí široké společnosti. V dnešní době se hraje ragby na vysoké úrovni i v České republice. První zmínku o ragby u nás zajistil Ondřej Sekora, který přeložil pravidla ragby z francouzštiny do češtiny. První mezinárodní utkání v ragby se konalo 2. června 1926 v Brně: Slavia Brno - Wiener Amateure 12:12.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám