Hlavní obsah

Den otevřených dveří OZO Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den otevřených dveří OZO Ostrava, s. r. o. se konal v sobotu 24. září od 9 do 16 hodin poprvé v Hrušově.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 24.9.2016. Den otevřených dveří OZO Ostrava,s.r.o. Skládka .

Článek

Areál skládky a kompostárny v Ostravě na Hrušovské ulici byl poprvé občanům zpřístupněn, aby si udělali obrázek o tom, co všechno za tříděním odpadu stojí.

Protože areál leží na vzdálenějším konci Ostravy, společnost zorganizovala kyvadlovou dopravu od zastávky Žižkova, trolejbusu č. 105 a také z parkoviště. Tuto službu přijali účastníci akce s povděkem.

Dospělí ve vstupní bráně obdrželi dotazník a dalších pár otázek k vyplnění a tím měli možnost se zúčastnit výstupu v balónu nad skládkou. Bohužel tato atrakce se nekonala, protože nebyl povolen vzlet balónu kvůli větrnému počasí.

To, ale nic nevadilo velkému počtu občanů, kteří měli zájem vidět, jak se skládka zakládá a jak se s ní dále pracuje, jak pracuje kompostárna a dozvědět se zajímavosti z plynového hospodářství.

"Tento ostrůvek, který je k vidění, byl založen v březnu roku 2016 v základní výšce 202 metry nad mořem. Bude zaplňován směsným odpadem až do zarovnání předchozí skládky, která je již ukončena v nadmořské výšce 239 metrů. Je zde vidět, že se bohužel do směsného odpadu dostává materiál, který by mohl být  občany vytříděn," vysvětlil zakládání skládky při komentované prohlídce Petr Bielan, technický náměstek jednatele společnosti OZO Ostrava, s.r.o.

Pro děti byl připraven zábavný a interaktivní program. Spolu s rodiči prošly několika zaměstnáními, workshopy, ukázkou vozového parku a dalšími soutěžemi. Za splnění programu byly všechny děti odměněny drobnými dárky.   

Akce byla velmi dobře připravena a organizačně zvládnuta.

Společnost OZO Ostrava, s.r.o. vznikla z bývalé rozpočtové organizace TAZSMO Ostrava a její historie spadá až do roku 1949. Technické a zahradní služby města Ostravy zajišťovaly svoz a skladování odpadu z území Ostravy a okolních obcí a také prováděly pro město všechny zahradní a sadové úpravy ve městě.

V roce 1990 z organizace rozpočtové byla společnost transformována na organizaci příspěvkovou a k datu 30. června 1995 na společnost OZO s ručením omezeným. Zkratka OZO znamená odvoz a zpracování odpadů, tedy OZO Ostrava, s. r. o.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám