Hlavní obsah

Den ochrany přírody, myslivosti a rybářství se po roce vrací do Nových Hradů

Novinky, Martin Brychta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po roce se do zámecké zahrady v Nových Hradech vrací osvětová akce s názvem Den ochrany přírody, myslivosti a rybářství. Letošní ročník bude rovněž ve znamení oslav kulatého jubilea Mysliveckého sdružení Nové Hrady a připomínky měsíce června, který je měsícem myslivosti a ochrany přírody.

Článek

V sobotu 22. června proběhne od 13 hodin 1. ročník akce s názvem Den ochrany přírody, myslivosti a rybářství. Myšlenkou celého odpoledne je přivést do zámecké zahrady na Nových Hradech celé rodiny od nejmenších až po nejstarší a provést je světem přírody.

Organizátoři z Mysliveckého sdružení Nové Hrady, Místní organizace ochránců přírody a Místní organizace sportovních rybářů připravili soutěže pro děti i dospělé. Děti budou procházet deseti zastaveními, kde budou zodpovídat otázky členů uvedených sdružení z oblasti ochrany přírody, myslivosti, myslivecké kynologie (předvedení loveckých psů), loveckého střelectví, zoologie a biologie zvěře, tradic, chovu a lovu ryb, poznávání rostlin, stromů a živočichů. Dále si mohou děti vyzkoušet střelbu ze vzduchovky, luku, nahazování prutem na cíl apod.

Toto vše bude pro děti připraveno zcela zdarma, díky podpoře města Nové Hrady zastoupeného starostou města Mgr. Vladimírem Hokrem, technickým službám města Nové Hrady zastoupených Alenou Kedrušovou, KIC Nové Hrady v zastoupení Květou Jarolímkovou, krajskému zastupiteli Josefu Vochozkovi, penzionu Hamr, Kamilovi Vlčkovi z hotelu Máj, kam se akce přesune v případě nepřízně počasí, a v neposlední řadě vedení Akademie věd ČR se sídlem v novém zámku zastoupenou Petrem Hambergerem.

Pro dospělé bude přichystána soutěž v hodu polenem za divočákem, kdy si bude moci každý návštěvník hodit polenem dvakrát a nejdelší pokus bude oceněn uloveným kusem divočáka. Celým odpolednem bude akci doprovázet dechová kapela vedená Josefem Vochozkou, která udělá radost všem příchozím. Návštěvníci budou moci dále shlédnout neoficiální přehlídku trofejí Novohradska, kdy zde předvedou své hospodaření se zvěří myslivci ze sousedních honiteb včetně honitby MS.

Třešničkou na dortu pak bude vystoupení mistra Evropy v dřevorubeckém sportu Davida Síly, který předvede své dovednosti s motorovou pilou, ruční pilou a sekerou. Jedná se o show, kterou by si neměl nikdo nechat ujít.

Na této akci proběhne rovněž oslava založení mysliveckého sdružení Nové Hrady, které v letošním roce oslavuje 50 let své existence s připomenutím nejvýraznějších osobností novohradské myslivosti. Měsíc červen nebyl pro pořádání akce vybrán náhodou, neboť právě červen je měsícem myslivosti a ochrany přírody. Aby byla oslava úplná bude pro návštěvníky připraveny grilované ryby a další pochoutky včetně dobrého piva. Na vaši účast se těší organizátoři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám