Hlavní obsah

Den bez úrazu a Den bez tabáku: Znojmo se ke kampaním připojí online

Novinky, Redakce Novinky

Tradiční Den bez úrazu se simulovaným zásahem jednotek Integrovaného záchranného systému (IZS) se v letošním roce v souvislosti s nařízením Vlády ČR nemůže uskutečnit.

Článek

„Zdravé město Znojmo proto připomíná tuto kampaň alespoň online. Online proběhne i nová kampaň Den bez tabáku,” informovala Zuzana Pastrňáková, tisková mluvčí města.

Den bez úrazu

Cílem kampaně Den bez úrazu je poukázat na možnosti prevence úrazů nebo jak se zachovat, když už se úraz stane.

Na webu Zdravého města se lze podívat na zajímavá videa, jak vypadá zásah jednotek IZS, jak se stát policistou, na výcvik hasičů, jak zachránit život díky tzv. AED atd. Děti navíc mohou využít stránek Bezpečné cesty, kde si zahrají nespočet interaktivních her, které učí nejen základy dopravní výchovy.

Den bez tabáku poprvé

Letos poprvé se město Znojmo zapojí do kampaně Den bez tabáku, která má za cíl upozornit na negativní účinky užívání tabáku. Tento den připadá každoročně na 31. května. Zdravé město Znojmo se ke kampani připojí alespoň online formou.

Na webu Zdravého města je možné zhlédnout videa a články o závislosti na tabáku a jeho negativních účincích na lidský organismus, na tipy, jak přestat kouřit a mnoho dalšího. Děti si podle jednoduchého videonávodu mohou vyrobit model plic nebo si prohlédnout tematický komiks.

Reklama

Výběr článků

Načítám