Hlavní obsah

Demonstrovalo se i v Ostravě, náměstím zněly hlasy nesouhlasící s vládní politikou

Novinky, Dana Fojtíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen v Praze a Brně, ale i v Ostravě se v sobotu 17. listopadu sešly tisíce lidí, aby vyjádřili nesouhlas s politikou této země.

Foto: Dana Fojtíková

Již před oficiálním zahájením byly slyšet nespokojené hlasy lidu

Článek

Na Masarykově náměstí nebyli jen Ostravané, ale sešli se tu nespokojení lidé z celé Moravy. Politická strana Moravané zde měla zástupce ze všech svých oblastních organizací. Příchod členů odborové organizace Dosia, včele s předsedou Ivo Protivínským se nedal přeslechnout. Píšťalky a řehtačky se ozývaly celým náměstím.

"Arogance moci dosáhla minulé úterý vrcholu. Nečasova koalice, mimo jiné s pomocí poslance Romana Pekárka, odsouzeného za korupci (byť zatím nepravomocně), prosadila zvýšení DPH, jež v důsledku bude znamenat růst všech cen, což se samozřejmě citelně dotkne nás všech (mimo prezidenta, vlády, senátorů, poslanců a soudců - těm se platy budou navyšovat). Tuto aroganci doplnilo schválení církevních restitucí, se kterými nesouhlasí více než čtyři pětiny občanů ČR. Proto je důležité, aby nejenom v Praze, ale i v dalších městech vyšli lidé do ulic," uvedl Protivínský.

Po zaznění hymny náměstí skandovalo "Demisi! Demisi!"

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám