Hlavní obsah

Děčínská zoologická zahrada je v návštěvnickém provozu s určitými omezeními

• Aktualizováno
Novinky, Vratislav Konečný

Rozvolňování vládních nařízení kvůli koronaviru se dotklo i děčínské zoo. Po 6 týdnech bez návštěvníků sem v pondělí zavítalo 223 lidí. Během uzavření přišla na tržbách zahrada o více než 900 tisíc korun. Otevřeny jsou venkovní výběhy, vstupenku lze pořídit pouze on-line v e-shopu. Na místě ji nedostanete.

Foto: zoo Děčín
Článek

Denní návštěvnická kvóta je při omezeném režimu 900 osob, počítá se 150 lidmi na hektar, děčínská zoo je šestihektarová. Zavřeny jsou Ptačí dům a Rajské ostrovy, ty by se měly otevřít 25. května. Komentované krmení zvířat je prozatím pozastaveno a zoo nepořádá ani jiné akce pro veřejnost.

„Vstup do prostor pokladny je přitom umožněn pouze osobě, která se on-line vstupenkami prokazuje, zbytek skupiny prochází branou,“ vysvětlila mluvčí zoo Alena Houšková.

Neustálá dezinfekce, v provozu je občerstvení okénkem

„Pomocí infografiky vyzýváme návštěvníky k nošení roušek, dodržování odstupů a neshlukování. Věnujeme se zvýšené dezinfekci areálu, hlídáme hromadění osob v místech, kde ho lze očekávat, například u toalet, dětských hřišť, u občerstvení, na relaxační louce, během dne pracovníci zoo otírají lavičky, kliky, krmené automaty a další věci, se kterými přijdou návštěvníci do kontaktu,“ doplnila mluvčí.

V provozu je i občerstvení, funguje ale pouze jako výdejní okénko. Omezen je počet stolů u venkovního posezení, lavičky mají mezi sebou rozestupy minimálně 4 metry.

Reklama

Výběr článků

Načítám