Hlavní obsah

Dechová hudba, filmové melodie s projekcí a hlavně pořádná show na XV. ročníku Hudby bez hranic

Novinky, Petra Kucinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctý ročník festivalu dechových hudeb Hudba bez hranic v Dolních Studénkách se nesl v duchu velké show. Tisíce lidí přilákala vystoupení dvanácti hudebních i tanečních souborů. Studénky si užily koncert filmové muziky s videoprojekcí, ohňostroj i vystoupení Radečků a kapely Mirai.

Foto: Petra Kucinová

Hudba bez hranic 2019 - Mirai

Článek

Sobotní den festivalu ve znamení dechové hudby

Sobotní den patřil tradičně dechové hudbě. Zahájení festivalu proběhlo v Šumperku. Tělesa zvučně procházela centrem města k „Sově“, kde všechny přivítali organizátoři i starosta Šumperka Tomáš Spurný. Poté se účinkující samostatně představili na dvou stanovištích - u" Sovy" a "na Točáku".

Po obědě se program přesunul do Dolních Studének, kde se na dvou podiích střídaly samostatné vstupy hudebních a tanečních souborů. Celkem vystoupilo 12 těles. Z největší dálky dorazil orchestr ze Slovinska.

Večer byl věnován filmu, respektive Dechovému orchestru Zábřeh a jeho Koncertu filmové hudby s projekcí. „Největší emoce vzbudila filmová skladba Shallow v podání zpěvačky Ivy Svobodové s Danem Kašparem. Po koncertu následoval velkolepý ohňostroj a večer zakončila zábavová kapela Méďa Band,“ vzpomíná starosta Dolních Studének Radim Sršeň.

Konfety, kouř, voda a velká show v podání Mirai

Nedělní odpoledne, stejně jako v uplynulých letech, účinkující orchestry absolvovaly satelitní koncerty v území MAS Šumperský venkov, tentokrát v Lázních Bludov. V nedělní podvečer diváky rozpohybovala vystoupení Martina Šafaříka & Bandu a O5 a Radeček. Největší nadšení vzbudila kapela Mirai s hity “Když nemůžeš, tak přidej víc“ nebo„,Anděl“. Kapela rozjela show, jakou Studénky dlouho nepamatují – vzduchem létaly konfety, voda, proudy kouře. Nad hlavami lidí dokonce i frontman kapely.

Na akci zavítal senátor Parlamentu ČR Miroslav Adámek. Významnými partnery akce byli Olomoucký kraj a MAS Šumperský venkov, která měla v průběhu víkendu pro návštěvníky areálu připraveny nejrůznější propagační akce. Občané si zde mohli např. vyzkoušet jízdu na elektrokolech, dozvědět se více o elektromobilitě, plánovaných dotačních výzvách a aktivitách místní akční skupiny či o regionální značce „Jeseníky - originální produkt“. Festival Hudba bez hranic je sám certifikovaným zážitkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám