Hlavní obsah

Dary pro dětskou chirurgii Nemocnice Na Bulovce

Novinky, Martin Šalek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulá sobota patřila oddělení dětské chirurgie a traumatologie pražské Nemocnice Na Bulovce. Nejprve převzal primář oddělení MUDR. Karel Harvánek v rámci veletrhu Svět knihy dva obrazy, které zpříjemní nemocniční prostředí dětským pacientům. Poté oddělení obdrželo finanční dar 10 tisíc korun.

Foto: Martin Šalek

Malíř a spisovatel Petr Horáček (vlevo) a primář MUDr. Karel Harvánek

Článek

Symbolický šek převzal primář Harvánek spolu s ředitelem nemocnice MUDr. Petrem Zajícem v areálu tenisového klubu Sparta Praha po skončení tenisové exhibice mezi Hanou Mandlíkovou, Bohdanem Ulihrachem a herci z „Partičky“ od pořadatelů turnaje.

„V létě budeme na oddělení malovat, takže se obrazy stanou na nových zdech krásnou dominantou. A za obdržené peníze koupíme dětským pacientům na pokoj televize, aby měly děti další rozptýlení,“ řekl primář Harvánek.

Oba obrazy pro dětské chirurgické oddělení namalovaly děti spolu s malířem a spisovatelem Petrem Horáčkem. Motivy obrazů vycházejí z příběhů z jeho dětských knih.

Z holešovického výstaviště se zástupci Nemocnice Na Bulovce přesunuli na kurty tenisového klubu Sparta Praha, kde se hrál j iž počtvrté největší mezinárodní tenisový turnaje žen na území naší republiky Sparta Prague Open 2013.

Z tenisového turnaje se podařilo získat i další cenný úlovek. A to tenisový míček podepsaný českými tenistkami Lucií Šafářovou a Klárou Zakopalovou. Tenisový míček rozšíří řadu sběratelských zajímavostí v charitativní dražbě pro malé pacienty ortopedie Nemocnice Na Bulovce, která proběhne v Motoráj klubu (Novovysočanská 85, Praha 9) 30. května od 18.30 jako součást koncertu Pár tónů pro Bulovku II.

Reklama

Výběr článků

Načítám