Hlavní obsah

Dárek, který vám udělá radost a dětem pomůže

Novinky, Ondřej Trojek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po roce se opět neziskové organizace díky podpoře Magistrátu města České Budějovice vrátily se svými výrobky na Adventní trhy. Jednou z těchto organizací je i Salesiánské středisko mládeže, které s ručními výrobky od 8.–14.12. naleznete na vánočním náměstí hned vedle pódia. Veškerý výtěžek z prodeje poputuje na veřejnou sbírku.

Foto: Ondřej Trojek

Advetní stánek Salesiánského střediska mládeže, naleznete na českobudějovickém náměstí vedel podia.

Článek

Hrníčky, svícny, zapékací misky, zvonkohry a mnohé jiné výrobky keramické dílny najdete právě u salesiánů. Pokud zrovna keramice neholdujete, nemusíte smutnit, organizátoři pro vás připravili i jiné vánoční výrobky, jako například přáníčka, perníčky, filcové ozdoby atd.

Prezentace Salesiánského střediska mládeže je už několik let spojena s veřejnou sbírkou vyhlášenou za účelem nákupu nového mikrobusu pro děti a mládež. Jak říká hlavní koordinátorka za Salesiánské středisko mládeže Eva Opatrná: „Zakoupením jakéhokoli výrobku přispívají lidé na veřejnou sbírku. Je to jedinečná možnost udělat radost sobě nebo druhým a navíc přispět na dobrou věc."

Mikrobus ročně pomůže Salesiánskému středisku mládeže zajistit přepravu více než 300 dětí na různé akce. Zda se o letošních Vánocích podaří překročit částku 150 tisíc na transparentním účtu veřejné sbírky, bude záležet právě na návštěvnících Adventních trhů.

Pořadatelé sbírky neskrývají své pozitivní očekávání, že se tak letos díky štědrosti dárců opravdu stane. Celý průběh veřejné sbírky můžete sledovat na stránkách Salesiánského střediska mládeže nebo na transparentním účtu 7336774001/5500.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám