Hlavní obsah

Dárce Transfúzní služby AGEL Šumperk potěšila nadílka

Novinky, Lucie Drahošová

Mikulášskou a adventní atmosféru přinesli včera a dnes Mikuláš, čert a anděl, aby tak zpříjemnili pobyt bezpříspěvkových dárců krve a plazmy na Transfúzní službě Šumperk, která patří do skupiny AGEL.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Mikulášská trojice, která svou přítomností zpestřila dárcům odběr krve a plazmy na Transfúzní službě, za sebou nechávala jen úsměvy.

„Každoročně se naše zaměstnankyně převléknou do masek Mikuláše, čerta a anděla, aby tak dárcům zpříjemnily odběr krve a plazmy. Každý, kdo v tyto dva dny přišel darovat krev či plazmu, dostal také drobnou mikulášskou pozornost,“ popisuje Bc. Tereza Hojgrová, marketingová pracovnice Transfúzní služby Šumperk.

Zájemci o bezpříspěvkové darování krve či plazmy u Transfúzní služby Šumperk se musí ke každému odběru objednat, a to telefonicky na čísle 800 300 600 nebo 724 612 674 či emailem na adrese evidence.spk@tsl.agel.cz.

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve přitom dává nejenom dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také zahrnuje lékařské vyšetření a znamená možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení, a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám