Hlavní obsah

Další úspěch rodu Krpálků, tentokrát bronz Lukáše

Novinky, Jana Horáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lukáš Krpálek se zúčastnil dalšího světového turnaje. Tento turnaj konaný 24. listopadu v Abu Dhabí ve Spojených arabských emirátech má označení Grand Prix. Tím organizátoři říkají, že je prestižnější a navíc se v něm dá získat víc bodů než na světových pohárech. Lukáš zde získal bronz ve váze do 100kg.

Foto: Jana Horáková

Grand Prix abu Dhabí. Lukáš Krpálek CZE 3.místo

Článek

První zápas byl pro Lukáše opravdovou výzvou. Los mu určil stejného soupeře, se kterým letos již jednou prohrál a to na Grand Prix v Rotterdamu. Byl jím švédský judista Martin Pacek (37. na světovém žebříčku).

Oba judisté se již znají, proto perfektně odráželi útoky soupeře a nikdo nezískal žádné bodové ohodnocení. Musela tedy nastat "náhla smrt" (golden score). Fyzicky vyzrálejší Lukáš prodloužený čas zvládnul lépe a dokázal porazit soupeře při boji na zemi, kdy ho 25 vteřin udržel na lopatkách.

V druhém zápase se utkal se špičkovým reprezentantem Jevgenijsem Borodavkem z Lotyšska (12. na světovém žebříčku). Celý zápas se držel v režimu Lukáše, kdy skvěle zvládnul nejprve bodovat na yuko (hodem na bok) a poté již Lukáš ukončil zápas skvělým hodem na čistá záda.

Třetím, osudným zápasem pro Lukáše bylo utkání s Ramziddinem Sajidovem z Uzbekistánu. Zde si Lukáš neohlídal sode-curi-komi-goši, kdy zkříženým úchopem soupeře hází vpřed a bohužel v tomto zápase prohrál. Lukáš tak získal skvělou bronzovou medaili na tomto prestižním turnaji a připsal si čtyřicet cenných bodů. Dále se posunul na 12. příčku ve světovém žebříčku místo Borodavka, kterého zde porazil.

Jako zajímavost připomínám úspěch Michala Krpálka, staršího bratra Lukáše. Michal získal v uplynulém víkendu po skvělém výkonu v Sarajevu na mistrovství Evropy rovněž bronzovou medaili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám