Hlavní obsah

Další svozová sobota v centrálním plzeňském obvodu

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v prosinci, stejně jako v předchozích měsících, se obyvatelé třetího plzeňského obvodu budou moci zbavit velkoobjemového odpadu.

Foto: Miroslav Knotek

Starosta MO Plzeň 3 Radislav Neubauer

Článek

Centrální plzeňský obvod umístí v sobotu 6. prosince na 17 místech obvodu velkokapacitní kontejnery, aby se občané mohli zbavit velkoobjemového odpadu. Obvod kontejnery rozmisťuje každou první sobotu v měsíci. Do nich mohou občané odkládat nepotřebné věci, jako je například starý nábytek, sedačky apod.

„Smyslem rozmisťování velkokapacitních kontejnerů je jednak zamezení vzniku černých skládek a dále se občané mohou zbavit odpadu zdarma, bezpečně a hlavně v blízkosti svého domova,” vysvětlil starosta MO Plzeň 3 Radislav Neubauer.

Jako každý předchozí měsíc bude obvod spolupracovat s dobrovolníky, kteří u kontejnerů občanům poradí a pomohou s jejich odpadem. Rovněž je nasměrují na příslušný sběrný dvůr, pokud odpad bude kvalifikován jako nevhodný či dokonce nebezpečný. Na vybraných místech budou také strážníci městské policie, kteří dohlédnou, aby kontejnery nezneužívali podnikatelé či velké firmy.

„Na svozová místa budou kontejnery rozmístěny v sobotu 6. prosince mezi 8. a 10. hodinou. Čas odvozu je závislý na rychlosti naplnění kontejneru. Pokud bude kontejner zaplňován průběžně, bude odvezen kolem 18. hodiny,“ dodal Radislav Neubauer.

Přehled svozových míst a čas přistavení kontejnerů je dostupný na webových stránkách úřadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám